Halálos megegyezés - Miben mesterkedik az ingatlanügynök?

Pénzcentrum
2006. június 9. 14:00

Az Amerikában alkalmazott ingatlanértékesítési praktikák ugyan némileg különböznek a hazaiaktól, néhány működő fogás azonban átemelhető a tengerentúli zseniktől - derült ki abból a tréningből, amit az amerikaiak tartottak magyar kollégáiknak. A trükkökre persze nem árt előre felkészülnünk, nézzük hát, mire is számíthatunk!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A képzésen gyakran visszatérő elem volt a "halálos megegyezés" kérdése, mely annyit tesz, hogy az ügyfél és az ügynök megegyezik abban, hogy alszanak még egyet a végső döntés előtt. Az ügynöknek ilyenkor nem tanácsos ebbe belemennie, mindenképp tovább kell lendítenie a beszélgetést, hogy lehetőleg vásárlással záruljon a tárgyalás.

Ezen feladat megoldására az amerikai ügynökök előre megírt mondatokat kapnak. Amennyiben a lakás nem pont olyan, amilyet a vevő elképzelt, akkor a kedvező árral ajánlatos érvelni, míg a vevő el nem jut oda, hogy miért is ne vásárolná meg az ingatlant.

Az ügynök és az ügyfél első találkozásának esetére elő van írva a pontos érkezés, hogy a vevő érzékelje, az idő pénz! A bemutatkozás után a jó ügynök semmiképp nem tér a lényegre, először személyes dolgokra tereli a beszélgetést. (Ajánlatos persze kerülnie a vallást és a politikai beállítódást, ha azonban ezek jönnek szóba, el kell terelnie a beszélgetést.)
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?