11 °C Budapest

Hogyan add el 5 nap alatt jó áron a lakásod? - Itt a megoldás!

Pénzcentrum
2006. március 28. 07:10

Hónapok óta hiába árulod a lakásod, alig akad érdeklődő? Pedig már az árat is lejjebb vitted és kész vagy a legújabban meghirdetettből is engedni... Lehet, hogy rossz módszert választottál! A tengerentúlon hódít az ún. aukciós típusú értékesítés, mely teljesen másfelől közelíti meg az ingatlan-tranzakciókat, szemlátomást sikeresen. Nézzük mit is kell tenni a gyors, ugyanakkor számunkra is előnyös értékesítésért!

 

 

A módszer lépései alapvetően a következők:

 

 

  • Rendszerint szerdán elkezdik hirdetni a lakást, a hirdetésben pedig leírják, hogy a végén a legtöbb pénzt kínáló vásárolhatja meg az ingatlant egy két napos nyílt megtekintési és ajánlattételi időszakot követően, mely szombaton kezdődik el.
  • Megdöbbentően alacsony kiindulási árat kell meghatározni, hogy minél több érdeklődő jelentkezzen.
  • Minden helyszínen megjelenő érdeklődő írásban ajánlatot tesz.
  • Ezt követően minden érdeklődőt felhívunk, hogy a többiek ajánlatainak ismeretében hajlandó-e emelni a vételárat. A körkérdést addig folytatjuk, míg végül egyetlen vevőnk marad, aki a legtöbbet fizeti.
 

 

Amerikai tudósítások szerint a tengerentúlon egyre népszerűbb a fenti módszer, 2005-ben az aukciós tranzakciók száma 8.4%-kal emelkedett az előző évihez képest, az összérték pedig elérte a 15 milliárd dollárt.

 

 

Szakértők szerint az aukciós eladásnál a siker titka egyértelműen az, hogy olyan alacsonyan állapítsuk meg a kikiáltási árat, hogy még saját rokonaink is ránktörjék az ajtót izgalmunkban, a sok ajánlat ugyanis már félsiker.

 

 

Fontos látni, hogy míg a hagyományos tranzakcióknál megállapítunk egy mesterségesen magas árat, amiből később hajlandók vagyunk engedni, addig itt mesterségesen alacsony árról indul a licit, a piac pedig megmondja, mennyit is ér az ingatlan.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

A módszer hívei megemlítik, hogy meglehetősen kevésszer vall csődöt az aukciós metódus, akkor is elsősorban a hirdetési stratégia és az abból adódó kevés válasz miatt. Az esetek többségében rendkívül rövid idő alatt a piaci érték 93-95%-át kaphatjuk az ingatlanért, ami nem is rossz, figyelembe véve, hogy nem kell közvetítői jutalékot fizetnünk.

 

 

Természetesen érdemes megállapítani egy olyan árküszöböt, ami alatt nem adjuk el a lakást, a kiindulási ár meghatározásánál azonban nem szabad félénknek lenni: ha nem kapunk legalább 25 jelentkezést, fújjuk le az akciót!

 

 

Az aukciós tranzakció számos előnnyel kecsegtetheti mindkét oldalt: az eladó gyorsan és kényelmesen, jó áron szabadulhat meg ingatlanjától, a vevők számára pedig mindvégig átlátható a folyamat, tisztában vannak egymás ajánlataival, így tiszta a verseny. A módszer a tranzakció zárása előtti időszak elhúzódását is kiküszöböli, hiszen a nyertes nem szerete alkalmat adni versenytársainak, hogy esetleg meggondolják magukat és újabb ajánlatot tegyenek. (Amennyiben az aukció ténylegesen a tranzakció lezárásáig tarthat...)

 

 

Érdemes még megjegyezni, hogy amennyiben a kialakult ár nem felel meg elvárásainknak, lehet hogy irreális elképzeléseink voltak, az igazi értéket ugyanis a piac határozza meg! Meg kell tehát teremtenünk a piacot, vadásszunk érdeklődőkre!

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem