34 °C Budapest
Worried young beautiful woman sitting in living room and checking home finances and husband relaxing on sofa behind her.

Ezért nem lesz nyugdíja a magyar fiataloknak vidéken? Ma már elengedhetetlen az öngondolkodás

2022. május 18. 08:14

Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül az öngondoskodás kérdése a fiatalok körében, még akkor is, ha bíznak az állami nyugdíjakban. Most szakértők adtak választ arra a kérdésre, mennyire elterjedt a nyugdíjcélú megtakarítás a magyar fiatalok körében, hány éves korban kezdenek el jellemzően félretenni, és vidéken is vannak-e annyira tudatosak, mint a fővárosban.

A HelloVidék kérdéseire a Bori Barbara, a Pénzügyi-védőháló Tervező Kft. ügyvezetője, Metlife partnert, valamint az Allianz Hungária Zrt adtak választ.

Azok a generációk, akik az utóbbi időben érték el a nyugdíjas kort vagy a közeljövőben érnek el oda még úgy szocializálódtak, hogy az állam gondoskodik mindenről, az egyénnek csak annyi a dolga, hogy dolgozzon és fizesse az adót. Az utóbbi években több pénzügyi szolgáltató felvállalta a feladatot társadalmi szerepvállalásban, hogy népszerűsítse, hangsúlyozza a több lábon állás, az öngondoskodás szükségességét. A magyarországi pénzügyi kultúrában azonban ez nemrég kezdett csak gyökeret verni, sok idő kell ahhoz, hogy az emberek nagy tömegének gondolkozására ez hatással legyen

- derült ki a szakértők válaszából, ahogy az is, hogy van olyan réteg a vidéki ügyfelek körében is, aki tudatosan választja a nyugdíjcélú előtakarékosságot, és aktívan nyomon követi a számlája alakulását, illetve van, aki munkáltatói, rokoni vagy üzletkötői ajánlás alapján nyit számlát, ez nemcsak a városban jellemző.

A teljes cikk a nyugdíjelőtakarékosság Magyarországi helyzetéről és lehetőségeiről a HelloVidék oldalán olvasható.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?