4 °C Budapest

Átlag feletti nyugdíjat kap Boros Lajos, ennek ellenére is dolgozik

2017. május 18. 15:31

Bár az elmúlt években egyre több híresség vallott botrányosan alacsony nyugdíjáról, Boros Lajos nem állt be a sorba. Nyugdíja valamivel százezer forint fölé tehető, ami egyáltalán nem számít kevésnek. Ezzel az összeggel ugyanis a műsorvezető többet kap, mint a magyar nyugdíjasok nagy része.

 

Valamivel 100 ezer forint felett van a nyugdíjam. A gyerekeim lassan megállnak a lábukon, úgyhogy én már elvagyok ennyivel

- nyilatkozta a Story magazinnak Boros Lajos.

A híres műsorvezető még a mai napig dolgozik,  pedig a 100 ezer feletti nyugdíjával már így is jóval megelőzte a magyar nyugdíjasoknak több mint a felét. Boros Lajos szerint egyébként nem csoda, hogy számos magyar hírességnek alacsony a nyugdíja, hiszen a legtöbben, akkor voltak a csúcson, amikor még sokan azt sem tudták, mi az az adó - vagyis nem fizettek járulékokat maguk után - tette hozzá a műsorvezető.

Az öregségi nyugdíj átlagos összege hazánkban jelenleg 110 forint körül mozog, de a fenti ábra jól mutatja, hogy a közel 2 millió nyugdíjasnak több mint a fele még mindig 100 ezer forint alatti összegből él Magyarországon. Ráadásul 74 ezernél is többen vannak, akiknek havonta 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélnie egy hónapban.

Ezzel szemben a leggazdagabb nyugdíjasoknak már milliós összegeket utalnak. A három legmagasabb öregségi nyugdíj átlagösszege

2016. decemberben 2 310 017 forint volt.

Mennyivel emelkednek a nyugdíjak?

2018-as költségvetési tervezet alapján jövőre is az infláció mértékével megegyező, vagyis 3 százalékos lehet a nyugdíjemelés. Ez pedig azt jelentené, hogy a jelenlegi

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

112 235 forintos öregségi átlagnyugdíj havonta 3 367 forinttal, tehát összesen 115 602 forintra emelkedne jövő januárban.

Természetesen a százalékos emelés nagyobb lesz azoknál a nyugdíjasoknál, akik az átlagnál többet kapnak. Akinek például havi 200 ezer forint a nyugdíja, annak a 3 százalékos emelés havi szinten 6 000 forinttal jelent majd többet. Ellenben a legszegényebb nyugdíjasoknak kisebb mértékű lesz az emelés, akik most a nyugdíjminimumot, vagyis 28 500 forintot kapnak, azoknak mindössze havi 855 forintos növekedést jelent a 3 százalékos emelés.

Már idén jöhet a pluszpénz

Mindezek mellett azonban nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a kormány idén 1,6 százalékkal emelte a nyugdíjakat, de a legújabb előrejelzések szerint az infláció ennél lényegesen magasabb lehet, az MNB előrejelzése szerint 2,6 százalék. A Portfolio számításai szerint: a magasabb várható infláció miatti nyugdíj-kiegészítés 12 ezer forintos többletet jelenthet.

Ráadásul Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnapi tájékoztatóján azt is megemlítette, hogy a nagyobb infláció miatti nyugdíjkompenzáció mellett az idei évben először nyugdíjprémiumot is kaphatnak az idősebbek. A nyugdíjprémium pedig egy átlagnyugdíjas számára szintén 12 ezer forintos többletet eredményezne.

Vagyis idén novemberben csaknem 24 ezer forintot kaphat pluszban egy átlagnyugdíjas.


Címlapkép forrása: MTI Fotó/ Beliczay László

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?