28 °C Budapest

Átlag feletti nyugdíjat kap Boros Lajos, ennek ellenére is dolgozik

2017. május 18. 15:31

Bár az elmúlt években egyre több híresség vallott botrányosan alacsony nyugdíjáról, Boros Lajos nem állt be a sorba. Nyugdíja valamivel százezer forint fölé tehető, ami egyáltalán nem számít kevésnek. Ezzel az összeggel ugyanis a műsorvezető többet kap, mint a magyar nyugdíjasok nagy része.

 

Valamivel 100 ezer forint felett van a nyugdíjam. A gyerekeim lassan megállnak a lábukon, úgyhogy én már elvagyok ennyivel

- nyilatkozta a Story magazinnak Boros Lajos.

A híres műsorvezető még a mai napig dolgozik,  pedig a 100 ezer feletti nyugdíjával már így is jóval megelőzte a magyar nyugdíjasoknak több mint a felét. Boros Lajos szerint egyébként nem csoda, hogy számos magyar hírességnek alacsony a nyugdíja, hiszen a legtöbben, akkor voltak a csúcson, amikor még sokan azt sem tudták, mi az az adó - vagyis nem fizettek járulékokat maguk után - tette hozzá a műsorvezető.

Az öregségi nyugdíj átlagos összege hazánkban jelenleg 110 forint körül mozog, de a fenti ábra jól mutatja, hogy a közel 2 millió nyugdíjasnak több mint a fele még mindig 100 ezer forint alatti összegből él Magyarországon. Ráadásul 74 ezernél is többen vannak, akiknek havonta 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélnie egy hónapban.

Ezzel szemben a leggazdagabb nyugdíjasoknak már milliós összegeket utalnak. A három legmagasabb öregségi nyugdíj átlagösszege

2016. decemberben 2 310 017 forint volt.

Mennyivel emelkednek a nyugdíjak?

2018-as költségvetési tervezet alapján jövőre is az infláció mértékével megegyező, vagyis 3 százalékos lehet a nyugdíjemelés. Ez pedig azt jelentené, hogy a jelenlegi

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

112 235 forintos öregségi átlagnyugdíj havonta 3 367 forinttal, tehát összesen 115 602 forintra emelkedne jövő januárban.

Természetesen a százalékos emelés nagyobb lesz azoknál a nyugdíjasoknál, akik az átlagnál többet kapnak. Akinek például havi 200 ezer forint a nyugdíja, annak a 3 százalékos emelés havi szinten 6 000 forinttal jelent majd többet. Ellenben a legszegényebb nyugdíjasoknak kisebb mértékű lesz az emelés, akik most a nyugdíjminimumot, vagyis 28 500 forintot kapnak, azoknak mindössze havi 855 forintos növekedést jelent a 3 százalékos emelés.

Már idén jöhet a pluszpénz

Mindezek mellett azonban nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a kormány idén 1,6 százalékkal emelte a nyugdíjakat, de a legújabb előrejelzések szerint az infláció ennél lényegesen magasabb lehet, az MNB előrejelzése szerint 2,6 százalék. A Portfolio számításai szerint: a magasabb várható infláció miatti nyugdíj-kiegészítés 12 ezer forintos többletet jelenthet.

Ráadásul Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnapi tájékoztatóján azt is megemlítette, hogy a nagyobb infláció miatti nyugdíjkompenzáció mellett az idei évben először nyugdíjprémiumot is kaphatnak az idősebbek. A nyugdíjprémium pedig egy átlagnyugdíjas számára szintén 12 ezer forintos többletet eredményezne.

Vagyis idén novemberben csaknem 24 ezer forintot kaphat pluszban egy átlagnyugdíjas.


Címlapkép forrása: MTI Fotó/ Beliczay László

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem