2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Rengeteg magyarnak lopták el így a pénzét: sok esetben nincs mit tenni


Közel ugyanannyival nőtt tavaly a bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések száma, amennyivel az elkövetett visszaélések kárértéke csökkent. Továbbra is az internetes tranzakcióknál a legtöbb a gond.

Éves összevetésben több mint 17 százalékkal csökkent 2019 második negyedévében a bankkártyás műveletekhez kapcsolódó visszaélésekből származó kár Magyarországon - adta hírül a Világgazdaság. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 2019 második negyedévében 319,6 millió forintnyi kár keletkezett a kibocsátói (szolgáltatói) oldalon, ami 17,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Eközben az elfogadói (kereskedői) oldalon 58,2 milliós kárt jelentettek, ami 41,6 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Bár az okozott kár értéke csökkent, a regisztrált visszaélések száma emelkedett: a kibocsátói oldalon 17,4 százalékos növekedés után meghaladta a 17 600-at, ezzel szemben az elfogadóknál 65 százalékkal 753-ra csökkent.

Továbbra is a határon átnyúló és az internetes tranzakciókhoz kapcsolódik a legtöbb káreset. Utóbbihoz köthető a visszaélések számának több mint 86, értékben pedig csaknem 88 százaléka. A visszaélések másik két - értékben pedig a legjelentősebb - típusa ehhez képest már elenyésző súlyú.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.