16 °C Budapest
13000 Hungarian Forint banknotes fallen on the ground

Brutális válság felé sodródik Magyarország: mi legyen most a megtakarításainkkal?

2022. augusztus 18. 16:30

Nem könnyű mostanában eligazodni, amikor a nemzetközi és a magyar gazdaság állapota kerül terítékre. A befektetők ilyenkor egyrészt a fejüket fogják, hogyan biztosíthatják be megtakarításaikat, míg a bátrabbak azon tanakodnak, milyen lehetőségek nyílnak ilyenkor az extra hozamokra. 2022 34. hetében a Pénzcentrum tematikus cikkekkel igyekszik majd segíteni a befektetési döntéseket.

Az Európai Unió keleti tagállamainak gazdaságai valószínűleg a lassulás első jeleit mutatják majd az idei év második félévben – írta nemrég a Bloombergre hivatkozva a Portfolio. A 2022-es év erős kezdete után Oroszország ukrajnai háborúja, az Unió szankciós politikája és az energiaválság egyaránt sújtja a vállalatokat és a fogyasztókat.

Lengyelországban, Romániában az áprilistól júniusig tartó időszakban várhatóan megmaradt az éves növekedési ütem. Ez főként a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos korlátozások feloldásával járó fogyasztás emelkedése miatt lehetséges. Romániában és Lengyelországban a következő negyedévben zsugorodás várható, Magyarországon pedig meredekebb lassulási görbét jósolnak.

Ez azt jelenti, hogy a régió a második félévben közelebb csúszik a recesszióhoz. Az évtizedes csúcsokat döntő infláció arra kényszerít

- mondta Piotr Bielski, a Santander Bank Polska varsói elemzője.

Mi legyen most a megtakarításainkkal?

Befektetési szempontból a jelenlegi gazdasági helyzet, különös tekintettel az inflációra, nem feltétlenül jelent veszteséget, bizonyos eszközökkel ez kezelhető. A banki konstrukciók, de a befektetési alapok között is találni erre az esetre megfelelő megoldást, de igazán jól természetesen azok járnak, aki diverzifikálják megtakarításaikat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A piac hullámzása láttán sokan el fognak gondolkozni azon, hogy jó helyen vannak-e megtakarításaik. Egy biztos, jobb bízni, mint megijedni. Amennyiben szakértő csapatot választunk pénzügyeink kezeléséhez, sikeresen menedzselhetjük a kockázatokat.

2022 34. hetében éppen ezért tematikus cikkekkel igyekszünk majd segíteni a befektetési döntéseket. Szó lesz többek között a prémium vagyonkezelésről, az aktív vagyonkezelési szolgáltatásokról, és a komolyabb hozamot ígérő ingatlan-, részvény- és árupiaci portfóliókról is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 3. 15:16
92 éves korában elhunyt Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, író, költ, mfordító, teológus, a Vatikáni R...
Holdblog  |  2022. október 3. 11:51
A monetáris politika lehetetlen hármassága kissé leegyszersítve azt mondja ki, hogy a a szabad tkemo...
Bankmonitor  |  2022. október 3. 10:56
Önállóan vagy életbiztosításod mellett kiegészítként vásárolhatsz olyan biztosítást, amely a leggyak...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?