13 °C Budapest

Címke: árutőzsde (21 cikk)

MTI | 2012. szeptember 12. 10:02

Javulhat a bankok panaszkezelése

A pénzügyi felügyelet elnöke rendeleteket adott ki az irányítása alá tartozó pénzügyi intézmények, pénzforgalmi és elektronikuspénz-kibocsátó intézmények, önkéntes pénztárak, magánnyugdíjpénztárak, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények, biztosítók, független biztosításközvetítők, befektetési vállalkozások, árutőzsdei szolgáltatók és befektetési alapkezelők panaszkezelésére vonatkozó szabályokról, amelyek a legújabb Magyar Közlönyben jelentek meg.

Pénzcentrum | 2011. november 15. 18:05

Az igazi Jockey Ewing esete az ezüsttel

Az 1983-as Szerepcsere (Trading Places) című briliáns Dan Aykroyd és Eddie Murphy komédia az elsők között adott betekintést az árutőzsde rabul ejtő világába. A film története szerint egy multimilliárdos testvérpár különböző stiklikkel próbálja befolyásolni a narancslé világpiaci árát. Mint az már lenni szokott a kapzsi Duke fivérek elnyerik méltó büntetésüket és a történet végére mind vagyonuk, mind önbecsülésük alaposan megtépázódik.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 24. 17:07

Hatalmasat bukott a guru: innen szép talpra állni

Jesse Livermore története mozivászonra kívánkozik. Élete bővelkedett eget rengető csúcsra menetelekben, megsemmisítő bukásokban és kalandregénybe illő fordulatokban. Egyetlen nap leforgása alatt 100 millió dollárt (mai érték szerint 2 milliárdot) keresett short pozícióival az 1929-es tőzsdeválság idején, hovatovább a nagy John Piermont Morgan-t olyannyira felbőszítette, hogy egy nyilatkozatában az egész krachért Livermore-t egy személyben tette felelőssé.

Pénzcentrum | 2011. július 1. 15:02

Így lett 200 dollárból 200 millió!

A tőzsde sokak számára egy mitikus világ, ahol a titkos tudás birtokában egyes kiváltságosok mesés vagyonokra tehetnek szert. Az igazság ezzel szemben az, hogy manapság az online tőzsdézés jóvoltából bárki részese lehet a részvénypiaci forgatagnak, és mint az alábbi történet igazolja, bárki eredményes lehet a kereskedésben. Csupán néhány egyszerű alapszabályt kell betartani.

Pénzcentrum | 2011. június 2. 04:44

Nem csak álom, nem csak mese: akik ilyenkor is spórolnak

Egy felmérés szerint az elmúlt évek pesszimizmusa kezd alábbhagyni a hazai mikro- és kkv-szegmens szereplőinél: egyre több cég véli úgy, hogy a közeljövőben javulni fognak a vállalkozások kilátásai. A pozitív kilátások ellenére ugyanakkor a magyar kkv-k még mindig előszeretettel kötik le megtakarításaikat rövid távra - feltéve persze, ha nem élik fel azokat.

Pénzcentrum | 2011. január 27. 15:02

Meddig érvényes a 2010-ben vásárolt matrica?

A 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár. Az idei esztendőre szóló úthasználati jogosultságot a díjrendelet tavaly év végén életbe léptetett módosításának megfelelően magasabb árakon lehet beszerezni.

Pénzcentrum | 2010. július 9. 08:39

A nyugdíjasok miatt módosítják a bankadót!

Több módosító javaslatot is benyújtott a bankadóval kapcsolatban az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága a múlt pénteki "Egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról" szóló törvényjavaslathoz. Ezek alapján Rogán Antal minapi indítványához képest is változik a biztosítók adókötelezettségének kiszámítási módja, a Magyar Posta pedig a nyugdíjkifizetések biztonsága érdekében mentesülhet a közvetített pénzügyi szolgáltatások utáni adófizetéstől. Rogán Antal visszavonja javaslatait, ám a bizottsági javaslatok szintén az új biztosítóknak (valamint a posta mellett a takarékszövetkezeteknek és az árutőzsdei szolgáltatóknak) kedveznek.

Pénzcentrum | 2010. február 23. 12:02

Átverték ügyfeleiket a Capital Partners ügynökei

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatában azonnali hatállyal törölte a felügyeleti nyilvántartásból a prágai székhelyű Capital Partners a.s. határon átnyúló befektetési szolgáltató valamennyi magyarországi függő ügynökét. A regiszterből törölt csaknem 70 cég, illetve magánszemély így a továbbiakban nem végezhet függő ügynöki tevékenységet Magyarországon a cég nevében.

Pénzcentrum | 2010. február 10. 16:02

Nyakunkon az olajválság?

Akár már 2015-ben bekövetkezhet, hogy az olajhiánynak köszönhetően megugranak a közlekedés költségei, a szállítmányozás drágulása miatt pedig az élelmiszer- és energiaárak szállnak el Nagy-Britanniában - állítja egy tanulmány, melyet többek közt Sir Richard Branson, a Virgin teljhatalmú ura is jegyez.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 25. 18:02

Befektetési szünnapot tart a CIB Bank

A CIB Bank Zrt. a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól törvény ide vonatkozó pontja alapján 2009. augusztus 29-én befektetési szolgáltatási szünnapot tart.

Pénzcentrum | 2009. május 12. 08:47

Ébresztő: drágul a kávé és a cukor!

A gyenge termés és az erős kereslet nyomán gyors emelkedésnek indult a frissítő ital ára, ráadásul a cukor is a csúcson van.

Pénzcentrum | 2008. október 6. 11:00

Bedőlnek a svájci bankok is? Az elit sem kivétel!

A svájci UBS úgy tűnik nem tudja már tovább tartani magát, bejelentették, hogy 2 ezer befektetési banki munkahelyet szüntetnek meg, és újjászervezik a részlegeiket, miután a jelzálogpiaci válság egyre jobban sújtja őket.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 14. 16:00

Alternatív befektetések, ahol nagy hozamra is szert lehet tenni...

A részvényárfolyamok csak árnyékai önmaguknak az utóbbi hónapokban, az ingatlanárak siralmasak a világ szinte minden táján, szinte már alig van olyan terület, amit ne ért volna el a jelzálogpiaci válság. De akkor hova tegye a pénzét az akinek van? Nézzük az alternatívákat...

Pénzcentrum | 2008. június 20. 15:00

Kik profitálnak a növekvő élelmiszerárakból?

Az élelmiszerárak emelkedéséből arra következtetnénk, hogy az élelmiszerkészítmények gyártói húzzák a legnagyobb profitot, azonban ez nem így van. Akik igazán nagyot kaszálhatnak az "élelmiszerválságból", azok a műtrágyát, vetőmagot és mezőgazdasági berendezéseket gyártó vállalatok.

Pénzcentrum | 2008. március 10. 09:55

Mezıgazdasági indexekhez kötött certificate-ok a BNP Paribas-tól

A BNP Paribas Private Banking 2007. februárjában a magyar piacon elsőként hozott forgalomba nem tőkegarantált strukturált kötvényt. 2008. március 10-től március 19-ig két új, euró ill. dollár alapú, mezőgazdasági indexekhez kötött certificate jegyezhető a BNP Paribas Private Banking-nél.