9 °C Budapest
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.

Leállás jön két hazai banknál: három napig nem lesz elérhető több szolgáltatás

2022. március 31. 15:33

Március 31-én éjfélkor megvalósul a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése. Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább. Ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Bankholding által irányított hármas bankfúzió, amelynek célja, hogy a Budapest Bank, az MKB Bank, valamint – később, 2023 májusáig – a Takarék Csoport integrációjával Magyarország második legnagyobb, és a digitalizációban is élenjáró univerzális nagybankját hozzák létre.

A három bank egyesítésében rejlő szinergialehetőségek kiaknázása megkezdődött, ennek első előnyeit a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei már élvezhetik is. Az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel van jelen, ezzel az ügyfeleknek a korábbinál több helyszínen biztosítják a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást.

2022. április 1-től a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

A korábbi Budapest Bank fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. Április 4-től a Budapest Bank 14 korábbi fiókjánál lesz látható nagyobb imázsváltás. Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben – is majd az MKB Bank saját adataival és logójával találkozhatnak az ügyfelek. Kidolgozás alatt áll a Budapest Bankból, az MKB Bankból, illetve a jövő évben csatlakozó Takarék Csoportból létrejövő nagybank márkája, amelynek bevezetése a tervek szerint 2023-ban valósul meg.

A Magyar Bankholding keretében zajló intenzív átalakulási folyamat, illetve a fokozódó piaci turbulenciák ellenére mind a Budapest Bank, mind az MKB Bank rendkívül sikeres évet zárt. Az MKB Csoport 77,7 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2021-ben, mérlegfőösszege 2020 óta 19,1%-kal bővült, ami több mint 530 milliárd forint növekedés mellett elérte a 3 314 milliárd forintot.

A Budapest Bank 6,2 milliárd forint teljes átfogó eredményt és 13,8 milliárd forint konszolidált, adózás előtti eredményt ért el a tavalyi évben. A bank mérlegfőösszege 2021. december végére 7%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest, így meghaladta a 2.530 milliárd forintot.

Stabil tulajdonosi háttérrel, erős pénzügyi alapokkal vágunk bele a fúzió következő fejezetébe, hogy olyan piacvezető, digitális bankot építsünk, amely nagy mértékben hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és felveszi a versenyt a nemzetközi bankokkal és neobankokkal is

 - emelte ki dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. és egyben az egyesült MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Átállási hétvége 

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését követő napokban az egyesült bank tervezetten és ütemezetten átállítja informatikai rendszereit. A 2022. április 2-i és 3-i hétvégén az azonnali fizetési rendszer is ütemezetten leállításra kerül, ezért az egyesülő intézmény ezekre a napokra bankszünnapot hirdet. Az elektronikus csatornák – internetbank, mobil applikáció, üzleti terminál – nem lesznek elérhetőek. A leállás ugyanakkor nem érinti a POS terminálokon történő fizikai bankkártyás vásárlást, valamint az ATM-es készpénzfelvételt.

Április 4-én, hétfőn, a korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek bankszünnap miatt. Ezen a napon a fizetési megbízások rendben teljesülnek, és az ügyfelek a bankkártyáikat is zavartalanul használhatják az egyenlegeik erejéig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ügyfelek az átállási időszakkal kapcsolatos tudnivalókról és a szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről a Budapest Bank és az MKB Bank honlapjain és közösségi média felületein, valamint személyes kapcsolattartóikon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt tájékozódhatnak.

Egerszegi Ádám transzformációért felelős vezérigazgató-helyettes az informatikai átállás kapcsán elmondta: „Kifejezetten fontos szempont volt, hogy a két tagbank egyesülése a lehető legkevesebb teherrel és fennakadással járjon az ügyfeleknek. A hétvége során esetlegesen felmerülő problémák elhárítására számos óvintézkedést vezettünk be annak érdekében, hogy minden ügyfélnek azonnali választ tudjunk adni az esetleges megkeresésekre a tagbankok megszokott kommunikációs csatornáin. Az átállás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek számára a jövőben egységes kiszolgálást és termékpalettát tudjunk biztosítani.”

Menetrendszerűen zajlik az építkezés

2022. január 1. óta az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága Euroleasing márkanév alatt integráltan, egységes irányítással működik. Az integrációval olyan országos lefedettségű hálózat jött létre, amely mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek fizikai kiszolgálását hatékonyabbá teszi, illetve a tagbankok fiókjaiban is elérhetővé váltak a gépjármű-, eszköz- és mezőgazdaságigép-finanszírozási lehetőségek is.

A Magyar Bankholding 2022 februárjában a londoni központú Thought Machine-t és annak banki alaprendszerét, a Vault-ot választotta a Magyar Bankholding Csoport új digitális banki platformjának létrehozásához és működtetéséhez, amely az alapját adja a csoport által fejlesztett újszerű, jövőbeni bankolási élménynek. A Thought Machine-nel közös együttműködés keretén belül a csoport első körben olyan termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy helyen, kényelmesen intézzék mindennapi pénzügyeiket. A bank részére a platform pedig lehetővé teszi a különböző termékek és szolgáltatások az ügyfelek egyedi igényeihez történő igazítását, valamint az újítások egyszerű, gyors és költséghatékony bevezetését.

A bankcsoport már jelenleg is számos területen piacvezető, célunk pedig egy olyan magyar tulajdonú bank felépítése, amely ügyfélközpontúságával átformálja a pénzintézetekről kialakult hagyományos képet. Egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakértői csapatunkkal elkötelezetten dolgozunk a tervek sikeres megvalósításán, aminek a mostani egyesülés meghatározó lépése

 – tette hozzá dr. Barna Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 09:54
Újból leadják a focis sorozat első évadát az RTL-en, majd hetente érkeznek az új évad részei is.
Bankmonitor  |  2024. március 19. 08:01
A lakásbiztosítás elsődleges célja, hogy anyagi védelmet nyújtson számunkra a lakásunkat és ingósága...
Holdblog  |  2024. március 19. 06:49
Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 202...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm