16 °C Budapest
Pénzügyeiről vallott Istenes Bence és Csobot Adél: a költözés is szóba került

Pénzügyeiről vallott Istenes Bence és Csobot Adél: a költözés is szóba került

2019. október 12. 16:00

Külön tartja pénzét Istenes Bence és Csobot Adél. A szárpár jelenleg Németországban és, de most egy interjúban utaltak rá, hogy mikor költözének haza. Egyébként Adél szerint Bence bánik jobban a pénzzel kettőjük közül. Egy felmérés szerint ugyanakkor a nők sokkal jobban tudnak gazdálkodni, mint a férfiak.

Külön kasszán van Istenes Bence és Csobot Adél. A pár a Hot magazinnak árulta el, hogy nem egy helyen tatják a pénzüket, mindkettőjüknek van bankszámlája - ugyanakkor Adél szerint Istenes bánik jobban a pénzzel. A sztárpár jelenleg Németországban él, de mint elmondták, hosszútávú terveik között szerepel, hogy hazaköltözzenek. Korábban egy YouTube videóban Istenesék megmutatták a lakást, amit kint bérelnek, és az is kiderült, mindez mennyibe kerül.

A lakásokért komoly a sorban állás, száz jelentkező is jut egy-egy hirdetésre (...) Ráadásul, átszámítva négy-hatszázezer forint egy jobb bérlemény

- nyiltakozta korábban Istenes Bence, aki végülis egy kétszobás, belvárosi lakást választott magának és családjának Kölnben, melyről korábban már videót is készített.

A nők jobban bánnak a pénzzel?

Lehet, hogy Adél a szabályt erősítő kivétel, legalábbis a felmérések szerint a magyar nők jobban bánnak a pénzzel, mint a férfiak: a nyugdíjas éveikre nagyobb arányban gondolnak, mint a férfiak. Különösen igaz ez a nagyobb városokban, ahol az Aegon nyugdíjbiztosítási termékeinek 54 százalékát nők veszik igénybe. Még a kistelepüléseken is, bár sokkal kisebb arányban, 2 százalékponttal vezetnek. 

Kiderült, hogy a nők 80 százaléka aktívan vesz részt a családi kassza kezelésében is, ami a nagyobb pénzügyi tudatosságra tekintettel kifejezetten jó hír a magyar családoknak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nők még a fizetésben is tudatosabbak: a legkevesebb vesződséggel járó csoportos beszedést választó ügyfelek 55 százaléka nő. Igaz, a nagyobb tudatosságra rá is szorulnak, hiszen jellemzően hosszabb ideig élnek, mint a férfiak, miközben a családban rájuk háruló nagyobb terhek mellett a pénzkeresésre is kevesebb idejük jut.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?