Itt a vádemelés Kozsó teaháza ellen: 3 évig lopták az áramot

Itt a vádemelés Kozsó teaháza ellen: 3 évig lopták az áramot

2019. augusztus 27. 15:03

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség egy belvárosi teaház ellen, amelyet bár nem neveztek meg, a nyilvánosságra hozott adatok alapján az énekes Kozsóhoz köthető Zöld Teknős Barlangjáról lehet szó, ami ellen 2016-ban indult eljárás víz- és áramlopás miatt. Akkor az énekest egykori üzletvezetője jelentette fel, de Kozsó azóta szülei nevére íratta a teaházat, így hivatalosan már nincs köze hozzá.

Nagyobb értékű lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat az ügyészség a belvárosi teaház ellen. A vád szerint a helyet üzemeltető cég rávett egy ismeretlen személyt, hogy eltávolítsa a villanyóra plombáját, visszatekerje a számlálót, majd hamis zárpecsétet szereljen rá vissza - írja a 444.hu. 

A vádlott nem jelentette be a mérőóra állását, az éves leolvasás idején pedig nem biztosította az ellenőrzés lehetőségét az ügyészség szerint. Így 2013 és 2016 áprilisa közt 1,75 millió forintos kárt okozott a szolgáltatónak, amiből csak 25 ezer forintot térített meg. Amennyiben beismeri bűnösségét, és lemond a vádlott a tárgyaláshoz való jogáról, akkor az ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést fog kérni a bíróságtól.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?