20 °C Budapest
Így lophatta az áramot Kozsó + videó

Így lophatta az áramot Kozsó + videó

2016. április 21. 10:55

Újabb magyar híresség keveredett áramlopás gyanújába: lapértesülések szerint ezúttal Kozsót dobták fel a szolgáltatónál. Mutatjuk, a rendelkezésre álló információk alapján, hogyan vételezhett illetéktelenül a Szomorú Szamuráj.

Szorcsik H. Viktóra, a Jóban Rosszban sztárja, valamint Lagzi Lajcsi után most Kozsónak gyűlt meg a baja a közművekkel. Lapértesülések szerint a Szomorú Szamurájt teaházának üzletvezetője jelentette fel a szolgálktatónál. Állítása szerint varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, sőt akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

Soha nem loptam áramot, nincs ilyesmihez közöm. Meg vagyok döbbenve, hiszen életveszélyes betegségem óta csupán a gyógyulásra, a zeneszerzésre és új életem építésére koncentrálok

- reagálta a Blikk megkeresésére az esettel kapcsolatban Kozsó.

Egyre többen lopnak!

Felmérések szerint folyamatosan nő az ún. hálózati veszteség Magyarországon, amely legnagyobb részben az illetéktelen vételezés, vagyis lopás számlájára írható. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy nemcsak a legszegényebb réteg körében dívik a tolvajlás, hanem szupergazdagok is szép számmal akadnak fent az áramkommandó rostáján.

Nem hivatalos statisztikák szerint Észak- és Kelet Magyarországon a legszegényebbek, míg Közép- és Nyugat-Magyarországon a gazdagok, illetve a vendéglátósok űznek sportot az áramlopásból.

Ahogy az elkövetők köre, úgy az áramlopás módszereinek tárháza is rendkívül széles. A házilag összetákolt megoldásoktól kezdve az ellenőrök gyakorta találkoznak szervezett bűnözői kör által végrehajtott, igen kifinomult vételezési eljárásokkal is. Néhány évvel ezelőtt a Portfolio kísérte el az E.ON energiaellenőrzési csoportját egy bevetésre, amely során az is kiderült, hogy a magasan képzett - mérnökök, technikusok, informatikusok - szakemberek a szúrópróba jelleggel végzett átvilágítások mellett többnyire a rendszerből szűrik ki a megváltozott fogyasztási szokásokat, illetve lakossági bejelentések nyomán bukkannak az illetéktelen vételezőkre.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Habár az évek folyamán az elkövetési módszerek - összhangban az órák technikai fejlődésével - sokat finomodtak, a trükkök gyakorlatilag ugyanannak a kijátszására irányulnak. Ilyen például az

  • Illegális leágazás: a mérőóra megkerülése, amikor még a villanyóra előtti szakaszon csapolják meg a vezetéket.
  • Óra megbuherálása: a mérő becsapása; a fémborítás megfúrásától a tárcsa műanyag csíkkal vagy erős mágnessel történő lassításán át az ún. lopótökig rengeteg praktika létezik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?