12 °C Budapest

Így lophatta az áramot Kozsó + videó

2016. április 21. 10:55

Újabb magyar híresség keveredett áramlopás gyanújába: lapértesülések szerint ezúttal Kozsót dobták fel a szolgáltatónál. Mutatjuk, a rendelkezésre álló információk alapján, hogyan vételezhett illetéktelenül a Szomorú Szamuráj.

Szorcsik H. Viktóra, a Jóban Rosszban sztárja, valamint Lagzi Lajcsi után most Kozsónak gyűlt meg a baja a közművekkel. Lapértesülések szerint a Szomorú Szamurájt teaházának üzletvezetője jelentette fel a szolgálktatónál. Állítása szerint varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, sőt akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

Soha nem loptam áramot, nincs ilyesmihez közöm. Meg vagyok döbbenve, hiszen életveszélyes betegségem óta csupán a gyógyulásra, a zeneszerzésre és új életem építésére koncentrálok

- reagálta a Blikk megkeresésére az esettel kapcsolatban Kozsó.

Egyre többen lopnak!

Felmérések szerint folyamatosan nő az ún. hálózati veszteség Magyarországon, amely legnagyobb részben az illetéktelen vételezés, vagyis lopás számlájára írható. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy nemcsak a legszegényebb réteg körében dívik a tolvajlás, hanem szupergazdagok is szép számmal akadnak fent az áramkommandó rostáján.

Nem hivatalos statisztikák szerint Észak- és Kelet Magyarországon a legszegényebbek, míg Közép- és Nyugat-Magyarországon a gazdagok, illetve a vendéglátósok űznek sportot az áramlopásból.

Ahogy az elkövetők köre, úgy az áramlopás módszereinek tárháza is rendkívül széles. A házilag összetákolt megoldásoktól kezdve az ellenőrök gyakorta találkoznak szervezett bűnözői kör által végrehajtott, igen kifinomult vételezési eljárásokkal is. Néhány évvel ezelőtt a Portfolio kísérte el az E.ON energiaellenőrzési csoportját egy bevetésre, amely során az is kiderült, hogy a magasan képzett - mérnökök, technikusok, informatikusok - szakemberek a szúrópróba jelleggel végzett átvilágítások mellett többnyire a rendszerből szűrik ki a megváltozott fogyasztási szokásokat, illetve lakossági bejelentések nyomán bukkannak az illetéktelen vételezőkre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Habár az évek folyamán az elkövetési módszerek - összhangban az órák technikai fejlődésével - sokat finomodtak, a trükkök gyakorlatilag ugyanannak a kijátszására irányulnak. Ilyen például az

  • Illegális leágazás: a mérőóra megkerülése, amikor még a villanyóra előtti szakaszon csapolják meg a vezetéket.
  • Óra megbuherálása: a mérő becsapása; a fémborítás megfúrásától a tárcsa műanyag csíkkal vagy erős mágnessel történő lassításán át az ún. lopótökig rengeteg praktika létezik.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem