10 °C Budapest
Kiderült, mihez kezd örökségével Vajna Tímea: velük osztja meg a mesés vagyont

Kiderült, mihez kezd örökségével Vajna Tímea: velük osztja meg a mesés vagyont

2019. április 11. 10:00

Folytatja, amit néhai férje elkezdett: továbbra is segíti az Andy Vajnának kedves alapítványokat Vajna Tímea. A jótékonykodást az örökségéből állja. Andy Vajnáról csak a halála után derült ki, hogy havi szinten 10 millió forintnál is többel segítette a rászorulókat.

Néhai férje nyomdokaiba lépve Vajna Tímea is igyekszik segíteni a rászorulókon: Andy Vajna ugyanis rendszeresen adakozott a Vöröskereszt és a Magyar Hospice Alapítvány számára, ezért az utóbbi intézmény egyik szobáját róla nevezték el. A kis névtábla a mai napig őrzi az emlékét - emlékeztet a Blikk.

A lapnak most Tímea egyik ismerőse arról beszélt, kevesen ismerik a néhai producer özvegyének ezen oldalát:

Segít, ha tud. Sokan nem ismerik ezt az oldalát, de akik közel állnak hozzá, tudják, hogy ilyen. Nem szokott erről beszélni, mert ezt is csak kiforgatnák, de fontos számára a jótékonyság, az, hogy segítsen.

Vajna Tímea közösségi felületein is posztolt arról mostanában, hogy Amerikában és Magyarországon is igyekszik segíteni: például többdoboznyi adományt juttatott el különböző szervezetekhez, többek között a Los Angeles-i magyar katolikus hitközösségnek, és a Hospice Alapítvány is kapott tőle eszközöket.

Korábban mi is megírtuk, Andy Vajna nagyjából 67 milliárd forintos vagyont hagyott hátra, azt nem tudni, ebből mennyit kapott Tímea.

Tízmilliókat adakozott el

A néhai kormánybiztos sem verte nagy dobra a jótékonykodást: a január végén elhunyt Andy Vajna ugyan bőkezűen adakozott, de soha nem beszélt arról, hogy mennyi pénzt költ havonta jótékony célra. Csak közvetlen környezete tudott például arról, hogy ő fizette egy rákos beteg gyógyszereit, mert a nő kezelése havi másfél millió forintba került, amit nem tudott kifizetni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Rendszeresen utalt pénzt egy szívkórháznak is, és beteg gyerekek kezelését is támogatta. A Bors információi szerint a producer jótékony kiadásainak mértéke meghaladta a havi tízmillió forintot.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?