17 °C Budapest
Pénzügyeiről vallott a volt Megasztáros: képtelen szabadulni a mamahotelból

Pénzügyeiről vallott a volt Megasztáros: képtelen szabadulni a mamahotelból

2017. október 17. 16:29

Két diplomája van és több vállalkozást is vezet, mégis a szüleivel él Csepelen a volt Megasztáros énekes, Palcsó Tamás. Azt mondja, igyekszik ugyan spórolni, de nem biztos, hogy a megtakarításaiból futná egy lakásra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Nyolcéves koromig a Havanna-lakótelepen, egy panellakásban éltem, utána költöztünk a családdal Csepelre, ahol a szüleim építettek egy házat. Most is itt élek a nagyszüleimmel, a szüleimmel és a testvéremmel. Az öcsémmel egy szobában nőttünk fel, de most külön vagyunk. Egyszerűen nem érzem úgy, hogy nekem saját lakást kellene vennem. Nem titok, igyekszem spórolni, de abban nem vagyok biztos, hogy ebből futná egy lakásra

 - mondta a Borsnak Palcsó Tamás. A 31 éves srác egyébként nem elsősorban a zenélésből él. Két diplomája van, közgazdasági és egy kommunikációs mesterképzést végzett, több vállalkozást is vezet. Két évvel ezelőtt a 444 összegyűjtötte az ország legsikeresebb trafikosait, és a listán szerepelt a Megasztár egykori döntőse is. Kiderült, hogy az énekes trafikcége, a P-SZ Tabak 707 milliót hozott ki a csepeli trafikjaiból, a nyereség pedig 22,9 millió forint volt.

Sokaknak csak álom a saját lakás

Sokak álma egy saját lakás, ezt azonban csak kevés fiatal tudja önerőből megvalósítani. Egy friss hazai kutatás szerint a 20-as éveikben járók 86 százaléka tervezi első lakásának a megvásárlását. Miközben sokan rendelkeznek lakáscélú tervekkel, kevesebben vannak, akiknek a megvalósításról is van elképzelésük.

A lakás-előtakarékossági szerződés biztos és jó alapot nyújt a tervezéshez: az ilyen megtakarítással rendelkezők körében kiemelkedően magas (73%) azok aránya, akiknek határozott elképzeléseik vannak lakáscéljaik megvalósítását illetően. A szüleikkel élő fiatalok között is sokan vannak, akik már tudják, hogyan teremtik meg első önálló otthonukat, míg a kutatási adatok alapján az albérletben élő egyedülállók állnak legtávolabb a megvalósítástól.

Lenne megoldás

Azoknak a fiataloknak, akik lakásra gyűjtenek, érdemes kihasználni a lakás-takarékpénztár nyújtotta lehetőségeket. Évi 72 ezer forintos állami pénztől esnek el azok, akik inkább csak készpénzben tesznek félre lakáscéljaikra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével elvégeztünk egy próbaszámítást, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb konstrukciót. 4 éves futamidőre, havi 20 ezer forintos megtakarítással számolva az egyik legjobb ajánlat a Fundamentáé: 49 hónap alatt összesen 1 300 827 forintot lehet náluk megtakarítani. A második helyen pedig az Erste terméke áll, 1 250 520 forintos megtakarítási összeggel. Ha valaki az Aegont választja, 1 198 388, ha pedig azOTPmellett döntünk, akkor négy év alatt 1 198 204 forinttal lesz gazdagabb.

Címlapkép:MTI /  Bruzák Noémi

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?