1 °C Budapest
Pénzügyeiről vallott a volt Megasztáros: képtelen szabadulni a mamahotelból

Pénzügyeiről vallott a volt Megasztáros: képtelen szabadulni a mamahotelból

2017. október 17. 16:29

Két diplomája van és több vállalkozást is vezet, mégis a szüleivel él Csepelen a volt Megasztáros énekes, Palcsó Tamás. Azt mondja, igyekszik ugyan spórolni, de nem biztos, hogy a megtakarításaiból futná egy lakásra.

Nyolcéves koromig a Havanna-lakótelepen, egy panellakásban éltem, utána költöztünk a családdal Csepelre, ahol a szüleim építettek egy házat. Most is itt élek a nagyszüleimmel, a szüleimmel és a testvéremmel. Az öcsémmel egy szobában nőttünk fel, de most külön vagyunk. Egyszerűen nem érzem úgy, hogy nekem saját lakást kellene vennem. Nem titok, igyekszem spórolni, de abban nem vagyok biztos, hogy ebből futná egy lakásra

 - mondta a Borsnak Palcsó Tamás. A 31 éves srác egyébként nem elsősorban a zenélésből él. Két diplomája van, közgazdasági és egy kommunikációs mesterképzést végzett, több vállalkozást is vezet. Két évvel ezelőtt a 444 összegyűjtötte az ország legsikeresebb trafikosait, és a listán szerepelt a Megasztár egykori döntőse is. Kiderült, hogy az énekes trafikcége, a P-SZ Tabak 707 milliót hozott ki a csepeli trafikjaiból, a nyereség pedig 22,9 millió forint volt.

Sokaknak csak álom a saját lakás

Sokak álma egy saját lakás, ezt azonban csak kevés fiatal tudja önerőből megvalósítani. Egy friss hazai kutatás szerint a 20-as éveikben járók 86 százaléka tervezi első lakásának a megvásárlását. Miközben sokan rendelkeznek lakáscélú tervekkel, kevesebben vannak, akiknek a megvalósításról is van elképzelésük.

A lakás-előtakarékossági szerződés biztos és jó alapot nyújt a tervezéshez: az ilyen megtakarítással rendelkezők körében kiemelkedően magas (73%) azok aránya, akiknek határozott elképzeléseik vannak lakáscéljaik megvalósítását illetően. A szüleikkel élő fiatalok között is sokan vannak, akik már tudják, hogyan teremtik meg első önálló otthonukat, míg a kutatási adatok alapján az albérletben élő egyedülállók állnak legtávolabb a megvalósítástól.

Lenne megoldás

Azoknak a fiataloknak, akik lakásra gyűjtenek, érdemes kihasználni a lakás-takarékpénztár nyújtotta lehetőségeket. Évi 72 ezer forintos állami pénztől esnek el azok, akik inkább csak készpénzben tesznek félre lakáscéljaikra.

A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével elvégeztünk egy próbaszámítást, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb konstrukciót. 4 éves futamidőre, havi 20 ezer forintos megtakarítással számolva az egyik legjobb ajánlat a Fundamentáé: 49 hónap alatt összesen 1 300 827 forintot lehet náluk megtakarítani. A második helyen pedig az Erste terméke áll, 1 250 520 forintos megtakarítási összeggel. Ha valaki az Aegont választja, 1 198 388, ha pedig azOTPmellett döntünk, akkor négy év alatt 1 198 204 forinttal lesz gazdagabb.

Címlapkép:MTI /  Bruzák Noémi

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 2. 09:50
HOLD After Hours. Évad végén ajtó berúgva, hozamok összemérve, Fed Call levonva, Putyin szankcionálv...
MEDIA1  |  2022. december 2. 09:42
Lapigazgatónak nevezték ki Virág Attilát, a Hírstart vezető szerkesztőjét, a Central Médiacsoport se...
Bankmonitor  |  2022. december 2. 07:54
Egyre többen keresik az eurós megtakarításokat abban a reményben, hogy ilyen módon hatékonyabban meg...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 2. 07:45
Aki figyeli a világgazdaság alakulását, minden bizonnyal tud arról, hogy Kína gazdaságának mérete ha...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52