Itt a legújabb telefonos trükk: ne dőlj be a pofátlan csalóknak

Itt a legújabb telefonos trükk: ne dőlj be a pofátlan csalóknak

2016. október 12. 12:05

Ez alkalommal nyereményjátékra hivatkozva próbálnak egyenlegfeltöltésre rávenni minket a trükkös csalók - a rendőrség azt kéri közleményében, hogy ne dőljünk be az átverésnek.


Az elmúlt időszakban már országos szinten megjelentek azok a szélhámosok, akik ismeretlen számról hívják fel áldozataikat, és magukat telefontársaság vagy egy cég munkatársának kiadva közlik velünk, hogy egy nyereményjátékon pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertünk.

Csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri. Ezt szabja feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára

- írja a rendőrség.

Persze sokan ilyenkor gyanútlanul a több százezres vagy akár milliós nyereményben reménykedve eleget tesznek a kérésnek. A rendőrség felhívásából az is kiderül, hogy olyan sértett is akadt, akitől 180 ezer forintot csaltak így ki, de persze a beígért ajándék nem érkezett meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A rendőrség azt kéri, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében fokozott fenntartással kezeljük a hasonló tartalmú telefonhívásokat. A csalók szándékait pedig ne hajtsuk végre és a PIN kódunkat se adjuk meg illetékteleneknek.

Ha hasonló hívást kapunk, akkor az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöld számon, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén jelentkezzünk.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?