13 °C Budapest
Ilyen könnyen nyúlhatják le a pénzt a bankszámládról: ez a legújabb módszer

Ilyen könnyen nyúlhatják le a pénzt a bankszámládról: ez a legújabb módszer

2016. szeptember 29. 08:38

Az érintésmentes fizetési technológia veszélyeire hívta fel a figyelmet friss tanulmányában az Europol. Mint azt megállapították, a profi csalók a lopott/feltört kártyadatokkal a kezükben könnyedén fizethetnek az olyan termináloknál, ahol lehetséges a mobilos-érintéses fizetés - írja a BBC.

Az internetes szervezett bűnözéssel, azon belül a mobiltelefon- és érintés alapú fizetési technológiákban rejlő veszélyekkel is foglalkozik az Eurpol friss tanulmánya. A kutatás készítői megállapították:

Komoly esélye van annak, hogy bűnözők mobiltelefonokkal követnek el kártyacsalásokat.

A módszer lényege konkrétan az, hogy ellopott/feltört bankkártyaadatokkal - amelyeket saját telefonjaikba táplálnak -, könnyedén fizetnek a csalók az olyan termináloknál, ahol már működik a mobilos-érintéses fizetés.

A 444.hu beszámolója szerint amúgy az Android lehet a csalók eszköze, mert az Apple tiltja, hogy harmadik fél használja az érintéses fizetéshez használt NFC-chipet, a Google viszont nem. Ezért sokkal könnyebb a Google nagyobb szabadságot adó eszközeivel visszaélni.

KATTINTS! Újabb magyar banknál jön a mobilfizetés

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cikk megjelenése után egyébként a Google is megszólalt az ügyben, a BBC-nek kifejtették: az Android Pay rendszerében biztonságban vannak az ügyfelek adatai, a cég pedig együttműködik a bankokkal az ellopott kártyaadatok letiltásában.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20