Már egyre több ATM képes erre: ez tényleg jó nekünk?

Már egyre több ATM képes erre: ez tényleg jó nekünk?

MTI
2016. szeptember 4. 10:01

Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.

Az Erste Bank Hungary  tájékoztatása szerint a pénzintézet a megváltozott ügyféligényekre reagálva fejleszti ATM-rendszerét. Ennek megfelelően országszerte 2016 végéig 50 új, készpénzbefizetésre alkalmas automatát állít üzembe, ezzel országosan 60 ilyen készülék fog működni a pénzintézet hálózatában.

A szolgáltatással az ügyfelek a bankfiókok nyitvatartási idejétől függetlenül, gyorsan és egyszerűen tehetik pénzüket bankszámlájukra bankkártyájuk segítségével.

A befizetéshez nem szükséges semmilyen nyomtatványt kitölteni, az összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a folyószámlán. Az eddigi tranzakció-számok alapján az érintett fiókokban a tavalyi indulás után a pénztári befizetések forgalmának 20 százaléka átterelődött a pénzbefizetésre alkalmas ATM-ekre, és ez az arány folyamatosan nő.

Idén a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták beállítására, az ezekkel kapcsolatos beruházásokra eddig 940 millió forintot fordított az Erste Bank Hungary, amely 124 fiókkal és 400 bankautomatával rendelkezik Magyarországon,

Azt tapasztaljuk az Ersténél, hogy ügyfeleink az egyszerűbb banki ügyeket szeretik maguk intézni. Ezt az igényt figyelembe véve folyamatosan fejlesztjük digitális eszközeinket és a már meglévő platformjainkat, és ezért könnyebben elérhetővé tesszük a folyószámlára befizetést

- mondta Szabó István, a cég bankkártya üzleti osztályért felelős vezetője.

Az OTP Bank szintén működtet befizetésre alkalmas bankautomatákat. A pénzintézet az MTI érdeklődésére közölte: az ügyfelek visszajelzései pozitívak, így a tervek szerint az idei év végéig 50, míg 2017 végéig 200 pénzbefizetős ATM áll majd a bank ügyfeleinek rendelkezésére. Az OTP országosan jelenleg 1935 ATM-mel rendelkezik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A K&H Banknál is azt tapasztalják: egyre több banki ügyfél igényli, hogy a bankautomaták ne csak pénzfelvételre, hanem pénzbefizetésre is alkalmasak legyenek. Jelenleg 459 ATM-je áll ügyfelei rendelkezésére, melyek közül már 77 bankautomata biztosít lehetőséget készpénz befizetésére. A K&H országos lefedettségre törekszik, ennek érdekében további pénzbefizető ATM-ek telepítését tervezi.

A K&H hálózatában a szolgáltatás indulása óta a pénzbefizetésre alkalmas ATM-eken végrehajtott befizetések összértéke meghaladta a 100 milliárd forintot. A K&H mind a 77 befizetésre alkalmas ATM-je azonnal jóváírja a befizetett összeget a bankkártyához kapcsolt számlán, amiről igény esetén a tranzakciót követően azonnal sms-ben értesíti a számlatulajdonost.

A közlemény idézi Rajna Gábort, a K&H banki értékesítési hálózatért és a támogatásért felelős igazgatóját, aki kifejtette, a befizetési tranzakciók alapján a legnépszerűbb ATM-ek Budapesten és vonzáskörzetében üzemelnek. A szolgáltatás minden megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban is elérhető, a forgalom ott is dinamikusan nő.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07