14 °C Budapest
Már egyre több ATM képes erre: ez tényleg jó nekünk?

Már egyre több ATM képes erre: ez tényleg jó nekünk?

MTI
2016. szeptember 4. 10:01

Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.

Az Erste Bank Hungary  tájékoztatása szerint a pénzintézet a megváltozott ügyféligényekre reagálva fejleszti ATM-rendszerét. Ennek megfelelően országszerte 2016 végéig 50 új, készpénzbefizetésre alkalmas automatát állít üzembe, ezzel országosan 60 ilyen készülék fog működni a pénzintézet hálózatában.

A szolgáltatással az ügyfelek a bankfiókok nyitvatartási idejétől függetlenül, gyorsan és egyszerűen tehetik pénzüket bankszámlájukra bankkártyájuk segítségével.

A befizetéshez nem szükséges semmilyen nyomtatványt kitölteni, az összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a folyószámlán. Az eddigi tranzakció-számok alapján az érintett fiókokban a tavalyi indulás után a pénztári befizetések forgalmának 20 százaléka átterelődött a pénzbefizetésre alkalmas ATM-ekre, és ez az arány folyamatosan nő.

Idén a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták beállítására, az ezekkel kapcsolatos beruházásokra eddig 940 millió forintot fordított az Erste Bank Hungary, amely 124 fiókkal és 400 bankautomatával rendelkezik Magyarországon,

Azt tapasztaljuk az Ersténél, hogy ügyfeleink az egyszerűbb banki ügyeket szeretik maguk intézni. Ezt az igényt figyelembe véve folyamatosan fejlesztjük digitális eszközeinket és a már meglévő platformjainkat, és ezért könnyebben elérhetővé tesszük a folyószámlára befizetést

- mondta Szabó István, a cég bankkártya üzleti osztályért felelős vezetője.

Az OTP Bank szintén működtet befizetésre alkalmas bankautomatákat. A pénzintézet az MTI érdeklődésére közölte: az ügyfelek visszajelzései pozitívak, így a tervek szerint az idei év végéig 50, míg 2017 végéig 200 pénzbefizetős ATM áll majd a bank ügyfeleinek rendelkezésére. Az OTP országosan jelenleg 1935 ATM-mel rendelkezik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A K&H Banknál is azt tapasztalják: egyre több banki ügyfél igényli, hogy a bankautomaták ne csak pénzfelvételre, hanem pénzbefizetésre is alkalmasak legyenek. Jelenleg 459 ATM-je áll ügyfelei rendelkezésére, melyek közül már 77 bankautomata biztosít lehetőséget készpénz befizetésére. A K&H országos lefedettségre törekszik, ennek érdekében további pénzbefizető ATM-ek telepítését tervezi.

A K&H hálózatában a szolgáltatás indulása óta a pénzbefizetésre alkalmas ATM-eken végrehajtott befizetések összértéke meghaladta a 100 milliárd forintot. A K&H mind a 77 befizetésre alkalmas ATM-je azonnal jóváírja a befizetett összeget a bankkártyához kapcsolt számlán, amiről igény esetén a tranzakciót követően azonnal sms-ben értesíti a számlatulajdonost.

A közlemény idézi Rajna Gábort, a K&H banki értékesítési hálózatért és a támogatásért felelős igazgatóját, aki kifejtette, a befizetési tranzakciók alapján a legnépszerűbb ATM-ek Budapesten és vonzáskörzetében üzemelnek. A szolgáltatás minden megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban is elérhető, a forgalom ott is dinamikusan nő.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 27. 13:50
A technológiát az Életrevalók cím darabon mutatták be a Játékszínben, Hirtling István és Vadász Gábo...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 27. 13:40
Ha katás voltál augusztus végéig, akkor szeptember végéig nyilatkoznod kell, hogy mennyi bevételed s...
MNB Intézet  |  2022. szeptember 27. 11:08
A szingapúri Nanyang Technological University-t 1991-ben hozták létre többek között azzal a céllal,...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 27. 07:54
Megjelentek a részletek az új Bónusz Magyar Állampapírral kapcsolatban (BMÁP), az induló éves kamats...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?