22 °C Budapest
Havi 600 ezer forint: ennyit kaphat a magyar lottónyertes

Havi 600 ezer forint: ennyit kaphat a magyar lottónyertes

2016. június 25. 13:05

Ezen a héten már 1 milliárd forintért a tét az Ötöslottón, ekkora várható főnyereményért már régen játszhattunk. Bajban lehet viszont, aki elviszi a pénzt, mivel ekkora összeg befektetése már nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Már bankbetéttel is 600 ezer forintos kamatot kaphatunk havonta, viszont ennél sokkal jobb lehetőségeink is vannak.

Az Ötöslottó 25. heti várható főnyereménye kereken 1 milliárd forint, így ismét magas összeget vihet haza, aki mind az öt számot eltalálja. Ekkora összeggel azonban nem könnyű bánni, így érdemes lehet privátbanki tanácsadást igénybe venni a befektetéseink elhelyezéséhez.

Ha bankbetétbe tesszük az összeget, akkor is bőven megélhetünk a kamatokból. Hiába fizet ugyanis csupán (a jegybank adatai alapján) 0,24 százalékos kamatot a bank a látra szóló betétekre,

még így is évente 2,4 millió forintból gazdálkodhatnánk évente, ami havi 200 ezer forintot jelent.

Ha viszont lekötött betétbe tesszük a pénzt, akkor 7,5 millió forintot hozna a konyhára, ami már havi szinten is 625 ezer forintot jelentene.

Hogyan kaszálhatunk ennél többet?

Az egyik legnépszerűbb befektetési forma jelenleg az ingatlan, ha lakáskiadásban gondolkodunk, akkor akár 6-7 százalékos éves hozam sem kizárt. Ehhez persze sok, kisebb lakást kellene vennünk, amelyek kezelése nem egyszerű feladat, viszont ezzel az 1 milliárd forint éves szinten 60 millió forinttal gyarapodhat, ami már önmagában is szép summa.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ha ezzel nem szeretnénk vesződni, akkor lakossági állampapírokat is vásárolhatunk:

  • A Kamatozó Kincstárjegy (1 éves futamidejű) 22,5 milliót (2,25 százalékos kamat),
  • Az 5 éves Prémium Magyar Államkötvény 32,5 milliót (3,25 százalékos kamat),
  • A 10 éves Bónusz Magyar Államkötvény pedig 38 milliót (3,8 százalék) hozhat a tejes, 1 milliárdos vagyon befektetésekor.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ekkora összeget mindenképpen jól átgondolt, többféle befektetést tartalmazó portfólióba érdemes fektetni. Ebben érdemes igénybe venni privátbankár segítségét is, aki igényeinknek megfelelő, egyedi befektetési portfóliót állít össze számunkra.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?