33 °C Budapest
Visszatérnek a nullás számlák? Ezzel tényleg ingyen bankolhatsz

Visszatérnek a nullás számlák? Ezzel tényleg ingyen bankolhatsz

2016. május 6. 16:48

A tranzakciós illeték bevezetése óta a valódi nullás számlák sorra tűntek el a bankok kínálatából. Már van olyan számlacsomag, amellyel a mindennapi pénzügyeinket gyakorlatilag ingyen végezhetjük, ehhez azonban teljesítenünk kell néhány feltételt.

Még februárban írtunk arról, hogy a tranzakciós illeték előttről származó utolsó nullás számla is megszűnik, a K&H az év folyamán vezeti ki a Zéró számlacsomagját. Ugyan több, szinte ingyenes számlát is találunk, azonban egy bank egy valóban ingyenesen használható számlával rukkolt elő. A tranzakciós illeték eltörlése egyébként egyelőre nincs napirenden, erről a héten már írtunk részletesen.

Tényleg ingyenesen használhatjuk a számlát?

Vannak ugyan megkötések, azonban a Raiffeisen DíjNullázó Plusz számlája valóban alkalmas arra, hogy napi pénzügyeinkért ne kelljen díjat fizetni a számlavezetésért. Ennek viszont vannak feltételei:

  • Havi 150 ezer beérkező pénznek kell lennie,
  • Igényelni kell a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a törvény szerinti kedvezményt kapjuk, illetve
  • Az átutalásainknak (belföldi forint) 100 ezer forint alatt kell maradnia.

Átlagos jövedelemmel számolva így a napi pénzügyeinket valóban ingyenesen intézhetjük. Bajban lehetünk viszont, ha

  • Az átutalásaink rendszeresen meghaladják a 100 ezer forintot (mert például a fizetésünk nagy részét hitelkártyával vásároljuk le),
  • Rendszeresen 150 ezer forintnál nagyobb összeget, vagy több mint két alkalommal veszünk fel (ebben az esetben más számláknál is fizetnünk kell),
  • Nem tudunk havi 150 ezer forintos jóváírásról (akár két részletben) gondoskodni.

Hogyan lehet majdnem nullás a számla?

Ugyan más bankok is ajánlanak közel ingyenes csomagot, azonban ezeknél jellemzően van egy (vagy több) olyan költségelem, amelynek köszönhetően már nem lesz teljesen ingyenes a számlavezetés. Ennek ellenére a nullás számla megjelenése előszele lehet annak, hogy hamarosan más bankok is megjelenhetnek ilyen termékkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A díjszabásnál egyébként tipikus, hogy a bankkártya éves díját számítják fel, ami az egyik legjobb választás lehet, mivel ez előre kiszámítható és (egyszerű kártya esetén) nem is jelentős mértékű díj. Több számlacsomagnál jellemző, hogy csupán a tranzakciós illetéket számítják fel az ügyfélnek, amennyiben átutalás vagy egyéb pénzmozgást végez. Lényeges, hogy a kártyás fizetés után nem számolnak fel semmilyen díjat a bankok.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?