0 °C Budapest

Ezzel az apró trükkel tarthatod kordában a telefonszámlád

2015. június 6. 16:01

Egy hónapban átlagosan 10 ezer telefonszámot hordoznak el egyik szolgáltatótól a másikhoz. Mostantól pár kattintással kideríthetjük, melyik szám hova tartozik, így akár a telefonszámlánk is kevesebb lehet.

A számhordozás megjelenésével lehetővé vált, hogy a telefonszámok az előhívószámuktól különböző szolgáltatóhoz tartozzanak. Mivel havonta átlagosan 10 ezer hordozás történik, már nem biztosan nyújt útmutatást a 20-as, 30-as vagy 70-es előjel.

Ellenben még mindig találkozhatunk olyan csomagokkal, amelyeknél változik a percdíj, attól függően, hogy milyen hálózati irányba telefonálunk. Ezért érdemes figyelni a hordozott hívószámokat, ugyanis a percdíjaknál akár 10 forintos különbség is lehet. Az is előfordulhat azonban, hogy még hálózaton belül korlátlanul beszélhetünk, a többi irányba csak bizonyos ideig díjmentes a hívás, utána viszont rendkívül magas a percdíj.

Hova tartozik a telefonszám?

Ezentúl, ha nincsen alkalmunk rákérdezni, akkor percek alatt tájékozódhatunk ezen az oldalon, hogy egy-egy telefonszám melyik szolgáltatóhoz is tartozik jelenleg. A nagy érdeklődést mutatja, hogy az angolul is elérhető honlapot eddig több ezren látogatták meg - írja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Internetkapcsolat nélkül a díjmentesen hívható 1748-as telefonszámon érdeklődhetünk, illetve akár hívás nélkül a *126* kód majd a keresett telefonszám előhívó vagy körzetszáma után a hívószám # és hívásgomb beütésével. Például: *126*201234567#hívásgomb kombinációval könnyedén kideríthetjük hova is tartozik a hívószám.

Hordozni szeretnéd hívószámod?

Sokat spórolhatunk, ha időnként megújítjuk előfizetésünket és kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb csomagot. Amennyiben pedig még a szolgáltatónkat is lecseréljük, akkor még nagyobb kedvezményekre számíthatunk, mint új belépő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos tudnunk, ha hordozni szeretnénk a telefonszámunkat, akkor azt mindig az új (átvevő) szolgáltatónál kell jeleznünk. Ezután az átvevő szolgáltató intézi majd ügyünket, tehát semmiképpen ne mondjuk fel előre a már meglévő szerződésünket, különben nem tudnánk megtartani hívószámunkat.

A számhordozási kérelem elindítása előtt mindig egyeztessük le és frissítsük adatainkat a meglévő szolgáltatónknál, különben a hordozási kérelmünk meghiúsulhat. Továbbá ne legyen jelenlegi szolgáltatónknál 30 napnál hosszabb számlatartozásunk, mert ebben az esetben is visszautasíthatják kérelmünket. Meghiúsult hordozás esetén pedig plusz díjat számolhatnak fel nekünk a szolgáltatók.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
MEDIA1  |  2023. február 5. 12:22
Februártól a TV2 Csoport sportcsatornái közvetítik a Coupe de France mérkőzéseit. A most megkötött h...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?