18 °C Budapest
Te mihez kezdenél a lottónégyes nyereményével?

Te mihez kezdenél a lottónégyes nyereményével?

2015. június 4. 18:31

Elvitték a hétvégén az Ötöslottó hatalmas, több mint 5 milliárdot érő főnyereményét. Az elmúlt időszakban azonban a négytalálatos szelvények is szép pénzt hoztak a konyhára. A válaszadók többségének első dolga lenne, hogy leköti nyereményét - derült ki az OTP felkérésére a Szeretlek Magyarország olvasói körében végzett májusi felmérésből.

A kérdőívet kitöltők a négyesből elsősorban tartozásukat fizetnék ki, a fennmaradó összegből pedig elmennének ünnepelni, valamint nagyobb értékű tárgyakat vásárolnának maguk és szeretteik számára. A felmérésből az is kiderül, hogy a többség optimistán állna a nyereményhez: az elszalasztott öttalálatos feletti sajnálkozás helyett inkább örülnének egy négyesnek.

KATTINTS! Kiderült: innen tudta előre a lottószámokat a Pénzcentrum

A megkérdezettek 83 százaléka fontolná meg, hogy részben, vagy egészben megtakarítási célokra fordítsa nyereményét. Aki befektetné a nyereményt, elsősorban anyagi tartalék képzésére használná a lottónégyesből várható egy-kétmillió forintot. A kitöltők közül 100-ból 52-en a váratlan helyzetekre képezne anyagi tartalékot, harmaduk időskorára takarékoskodna belőle, negyedük pedig gyermeke számára tenne félre. Népszerű az ingatlannal kapcsolatos cél is: majd minden második kitöltőgyűjtene lakásra, 27 százalék pedig tanulásra.


Nem csak megtakarításra jutna a négyesből. A válaszadók egyharmada a nyereményét legalább részben elköltené. A top öt költési cél a nyaralás, az ingatlanvásárlás, az autó, vagy más jármű vásárlása, a ruházkodás, valamint a lakás, ház felújítása.


KATTINTS! Ennyit kaszáltak a szervezők az Ötöslottó főnyereményén

A felmérés eredményei visszaigazolják a hivatalos, tavalyi Öngondoskodási Index kutatásunkban kapott adatokat - mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos kiemelni, hogy a felmérés kitöltőinek csak 27%-a költené el nyereményét teljes egészében, tehát a többség legalább részben megtakarítana ebből az összegből. Ők igen helyesen úgy látják, hogy a lottónyeremény kiváló induló alapot képezhet további megtakarításaikhoz, melyet később havonta, rendszeresen gyarapíthatnak, így felkészülve a váratlan helyzetekre, valamint céljaik megvalósítására

- tette hozzá Nyitrai Győző.

Persze nem mindenki kürtölné világgá a nyereményét: míg a válaszadók 57 százaléka elmondaná a közeli rokonoknak, barátoknak a jó hírt, a kitöltők egyharmada senkinek sem kötné az orrára a lottónégyesét.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?