21 °C Budapest

Itt kerül a legtöbbe a készpénzfelvétel Magyarországon

Pénzcentrum
2013. november 17. 08:02

Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. Kinek jön a legjobban a kormány ötlete?

Jön az ingyenes készpénzfelvétel. Január 20-ig nyilatkozni kell, hogy mely bankszámlánkról szeretnénk havonta akár két részletben, legfeljebb 150 ezer forintot felvenni. A BankRáció.hu kalkulátorának segítségével megnéztük, hogy mely számlacsomagokkal kerül most a legtöbbe a pénzhez jutás. Érdemes tehát sietni azoknak, akik az alábbi számlacsomagok valamelyikét használják.

Mivel az ingyenes készpénzfelvétel bármely automatára vonatkozik, az idegen ATM használattal kezdtük. Ha nem saját bankunk pénzkiadóját használjuk akár 1768 forintot is fizethetünk.


A saját banki ATM használat némileg olcsóbb, 1000 forint alá már az összes nagyobb bank befér. Aki meg akarja úszni ezeket a költségeket, annak december elsejétől bankjánál kell jeleznie igényét. Az igénylésre netbankon keresztül is lehetősége lehet az ügyfeleknek. Legkésőbb január 20-ig kell a kérvényt benyújtani azoknak, akik már február 1-jétől ingyen akarnak pénzt felvenni.

Pénzcentrum vélemény
Érdemes minél hamarabb bejelenteni az igényünket a bankunknál. Eddig kivétel nélkül minden esetben nagyfokú drágulás követte a bankokra kiszabott különterheket. Most sem várunk mást. És mivel várhatóan a legtöbben élni fognak a lehetőséggel, azzal veszítünk a legtöbbet, ha elmulasztjuk kérni a készpénzfelvétel ingyenességét. Jelen esetben tehát a kis és a nagy rossz közül választhatnak a családok. Hiszen csak rövidtávon lehet bárkinek is kedvező az ingyenesnek álcázott készpénzhez jutás, ami a megnövekedett készpénzforgalmon keresztül biztosan megterheli a gazdaságot és a banki rejtett költségek tovább szaporításával még inkább átláthatatlanná teszi a pénzügyi kiadásainkat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35