Veszélyben vannak a nyugdíjasok? Megszólalt az Arany Alkony

2013. március 1. 08:38

Semmilyen szinten nem felel meg a valóságnak a budapesti kormányhivatal állítása, miszerint veszélyben vannak az idősek az Arany Alkony otthonokban - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jelenlegi fenntartó, akitől nemrég visszavonták a működési engedélyt.

Erdős János a lap pénteki számában közölt cikk szerint elmondta, egyelőre nem határoztak arról, hogy fellebbeznek-e a hivatal döntése ellen. Jelenleg a működés biztonsága a napi feladatok szintjén kielégítő, és remélik, hogy a jövőben is minden segítséget megkapnak a döntéshozó felelősöktől, amely szükséges ennek az állapotnak a fenntartásához - közölte az intézménylánc vezetője.

A hivatal egyebek között nehezményezte, hogy a misszió a kiadások leszorításával, vagyis takarékoskodással próbálja kompenzálni a hiányt. Mint írták, kevés a szakképzett dolgozó, az étkezésre fordított normatíva pedig alacsony, ami megmutatkozik a minőségben, illetőleg a kapott tisztasági csomag tartalmával és mennyiségével sem elégedettek az ellátottak.

A fenntartó szerint az étkezés minőségi garanciáit dietetikus segítségével, étlaptanács közreműködésével biztosítják, a tisztasági csomagokat pedig a törvényi előírásokat figyelembe véve állítják össze. Arról, hogy pontosan mennyi tartozásuk van, nem kívánt nyilatkozni arra hivatkozva, hogy az azzal kapcsolatos bírósági ügyek folyamatban vannak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16