0 °C Budapest

Ezek a legolcsóbb bankszámlák idén ősszel: itt a lista!

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 05:27

Egyre gyakrabban érdemes összehasonlítani a bankok folyószámla ajánlatait a tranzakciós illeték bevezetéséhez közeledve. Számításaink szerint a legkedvezőbb és legdrágább banki ajánlatok között már most is több tízezer forintos különbségek vannak éves szinten. Összeállításunkban két különböző jövedelemszint mellett is vizsgáltuk, mely bank ajánlata a legolcsóbb. Elemzésünk első részében a 150 ezer forint felett keresőkkel foglalkozunk, akik a legtöbb banknál ingyenes folyószámlákból válogathatnak. De vajon tényleg ingyenes az ingyenes? Mire számíthatunk a tranzakciós adó után? Milyen trükkökkel kereshetünk akár tízezreket is?

Első összehasonlításunkban a 150 ezer forint feletti jövedelemmel rendelkezők legjobb folyószámla ajánlatát kerestük. Átlagos tranzakciók mellett az sms fogadás díját és a kártyadíjakat is feltüntettük, különös tekintettel az akciós első éves díjakra. Számlacsomag választásakor érdemes megnézni, hogy az első év után milyen plusz költségekkel kel majd számolnunk, hiszen több esetben igen nehézkes a bankváltás.

Az alábbi díjak 150 ezer forintos jövedelem jóváírás esetén érvényesek.

 


Az összes költség kiszámításakor több igényt is figyelembe vettünk. A teljes biztonság érdekében sokan kérnek sms értesítést, legalább a bankártyás múveletről. Ezt lehet helyettesíteni a mobiltelefonokról elérhető netbankok használatával, vagy néhány bank esetében az ingyenes e-mailes értesítésekkel. Az sem mindegy, hogy milyen gyakran szorulunk idegen ATM-es készpénzfelvételre, ez köztudottan a legtöbb esetben igencsak megnöveli a havi költségeinket. Ezeknek a különböző igényeknek megfelelően négy különböző összesítő táblázatot készítettünk, melyek tartalmazzák a megválaszolhatatlanból eredő összes költséget példa-ügyfelünk esetében.

 


A folyószámla kiválasztásakor az sem mindegy, hogy mekkora hozamot kapunk a számlán tartott pénzünk után. Az AXA Kamathozó számlán tartott pénzünk után 4,07% - 5,64% hozamot kaphatunk, a többi hitelintézetnél ez minimális 0-0,1%.

Minden feltétel mellett ingyenes számlacsomagot az első év után egy bank sem kínál. Az első évben még ingyenes a Citibank Top számlacsomagja, mely korlátlan SMS értesítést és készpénzfelvételi lehetőséget tartalmaz. A második évtől viszont már hasonló feltételekkel 400 forintba kerül a szolgáltatás, amit a hónap végén 415 forintra emel a társaság (ezt nem tüntettük még fel a táblázatunkban), de még így is a legolcsóbb számlacsomag marad.

Akik jobban megtudják szervezni pénzköltésüket, és csak nagyon ritkán szorulnak idegen ATM használatára már jobban járhatnak, ha az FHB Aktív számlacsomagját választják, melyek teljes költsége a második évben is 367 forint marad sms értesítésekkel együtt. De itt meg kell jegyezni, hogy már 11-12 fogadott sms esetén más lenne a helyzet, ahol már a 400, illetve 415 forint lesz az alacsonyabb ár.

A fenti számításokkor nem vettük figyelembe, de lényeges szempont lehet a bank saját ATM-einek elérhetősége. Az OTP Bank ebből a szempontból toronymagasan vezeti a listát, kevés olyan szituáció adódhat idehaza, amikor nem találnak a bank ügyfelei saját bankos pénzkiadó automatát.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?