25 °C Budapest

Szerinted mennyire hitelesek a banki alkalmazottak? +szavazás

Pénzcentrum
2011. november 9. 12:27

A magyar középkorú lakosság több mint háromnegyede személyesen a bankban szerzi be információit a megtakarítási termékekkel kapcsolatban - derült ki egy friss kutatásból. A második legnépszerűbb forrásnak az internet bizonyult, innen a válaszadók 65 százaléka szokott tájékozódni. A leghasznosabb információforrásnak szintén a bankok bizonyultak, a leghitelesebbnek a banki alkalmazottakat gondolták.

A magyar 30 és 40 év közötti lakosság a megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatosan elsősorban személyesen, a bankban tájékozódik - derült ki az OTP Alapkezelő megbízásából készített kutatásból. A 400 válaszadó bevonásával készített, a korosztályra reprezentatív felmérés rámutatott, hogy a bankok mellett az interneten, illetve a családtagoktól szoktak informálódni a legtöbben. Érdekesség, hogy a közösségi oldalakat a válaszadók mindössze hat százaléka nevezte meg, mint fontos információs forrást.

 


A forrás hitelességét illetően más a helyzet, az interneten található információkat mindössze két százalék találta ilyennek, viszont a banki alkalmazottak, illetve szakemberek tanácsait 35 százalék tartja döntőnek. A második leghitelesebbnek a pénzügyi tanácsadók bizonyultak 25 százalékkal, közvetlenül a családtagok illetve ismerősök előtt, akikre a válaszadók valamivel kevesebb, mint egynegyede hallgat pénzügyi kérdésekben.

Ami az információ valódi használhatóságát, hasznosságát illeti, a válaszadók a bankban valamint a banktól szerzett, illetve a pénzügyi tanácsadók által biztosított ismereteket emelték ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 13:01
Egy gyerekeket átverő mobiljáték kapcsán lépett fel a versenyhivatal.
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?