Sulimaffia: 11 millióval húzták le a diákot, a Te gyermeked is veszélyben lehet

2011. február 23. 13:02

Alig egy év leforgása alatt közel 11 millió forintot fizetett a iskolatársának egy megzsarolt balatonlellei tanuló, a pénzt a családi kasszából emelte el. Egy tizenöt éves diák azzal zsarolta, hogy feljelenti a rendőrségen, mert megkarcolta a motorját - először másfél millió forintot kért a javíttatásért, később újabb ürüggyel csalt ki pénzt az általános iskolástól - írja a sonline.hu.

A zsarolás végösszege: 6,7 millió forint, 2430 euró és 800 lej

A szülőknek feltűnt, hogy több millió forint hiányzik a családi kasszából, de azt hitték, hogy egy besurranó tolvaj lopta el a pénzt. A diák édesanyja csak tavaly áprilisában jött rá a történtekre, miután a fia részletesen bevallotta, hogy az egyik iskolatársa folyamatosan zsarolja. A család azonnal a rendőrséghez fordult, a jelenleg 17 éves sértett a bíróságnak azt mondta, az iskolatársa folyamatosan zaklatta, a végén már azzal fenyegette, hogy megöli.

"Nagyképűsködő, keménykedő, beszólogatós gyerek volt, szerette az észt osztani. Nagyon féltem tőle, egyszer megütött, valamint a pesti kidobó haverjaival fenyegetett" - mondta.

Az egész ügy egy internetről letöltött filmmel kezdődött: az áldozat, az akkor tizennégy esztendős balatonlellei fiúról megtudta a vádlott, hogy tud filmeket lehúzni a netről, s megkérte, töltsön le egyet, melyet ezer forintért el tudnak majd adni. Ezután kérte az első összeget: mivel a kiírt dvd-t állítólag nem tudta lejátszani a vevő, s emiatt feljelentést akart tenni, a vádlott százezer forintot kért, hogy eltussolja az ügyet.

Egy év múltán indult meg igazán csak a zsarolási lavina, a lellei fiú megkarcolta a vádlott motorját, aki a javításért már félmilliót követelt. A pénzt vendéglátós szüleitől lopta el a sértett - szülei amúgy egy évvel korábban eltiltották az éttermükben illegálisan telefont árusító vádlottól -, aki szűk egy év alatt közel 11 millió forintot adott át zsarolójának. A sértett anyja szerint - aki 2009 szeptemberétől már feljegyezte az otthonról eltűnt pénzeket - fia 6,7 millió forintot, 2430 eurót és 800 lejt adott át, a korábban kifizetett összegekről azonban nem volt pontos kimutatása a családnak.

A terror házává vált az iskola

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A terror házává vált az iskola, néhány problémás diák folyamatosan fenyegeti és zsarolja a többieket. Van, akitől pénzt követelnek, másoktól elveszik az értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordult, hogy más osztályok termébe óra közben bementek, és megzavarták a tanítást" - emelt ki egyet az Eduline az oktatási jogok biztosához eljuttatott panaszok közül. Aáry-Tamás Lajos novemberben bemutatott kutatásának eredményei szerint minden tizedik diák keveredett már iskolai verekedésbe, a tanulók negyede rángatta vagy lökdöste már valamelyik osztálytársát, ötödük pedig olykor-olykor meg is rugdosta a többieket.

Iskolatej maffia

Leginkább kisebb vidéki települések általános iskoláiban fordult elő, hogy az osztálytársaiktól néhány évvel idősebb diákok a nagyszünetben azzal az indokkal gyűjtötték be a tanulóknak kiosztott iskolatejet, hogy otthon kell a tej a kistestvéreiknek.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm