Csökken a bolti lopások száma, tovább tarolnak a tyúktolvajok

2011. február 22. 10:02

Az áruházláncok nyertek a szabálysértési törvény szigorításával, itt ugyanis 40 százalékkal csökkent a lopások száma - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly augusztusban úgy módosították a vonatkozó törvényt, hogy a 20 ezer forint értékhatár alatti bűncselekményeknél nem a jegyző, hanem a rendőrség intézkedik, és az eset súlyosságától függően pénzbüntetés vagy 60 napig tartó elzárás szabható ki.

A Belügyminisztérium adatai alapján megállapítható, hogy jellemzően a nagy áruházakban jelentkezik visszatartó erőként a gyors rendőri reagálás, ezáltal negyven százalékkal csökkent a lopások száma.

Míg az áruházakban visszatartó erő a rendőri reagálás, a lakosság részéről egyre kevesebb kis értékre elkövetett bűnesetet jelentenek, mondván, az elkövetők többnyire úgyis ismeretlenek maradnak a hatóságok előtt. A szaktárca szerint a vidéki "tyúklopások" elkövetői azért ússzák meg, mert a lakosság jobbára feljelentést sem tesz. A lapnak több károsult úgy nyilatkozott, felesleges feljelentést tenniük terményük, állataik, szerszámaik eltűnése után, mert az esetek túlnyomó többségében nem gyanúsít meg senkit a rendőrség.

Nem (csak) kacsa
Gyanúsan mozgó személyautóról érkezett bejelentés a sárbogárdi rendőrökhöz hétfőn délután Sárbogárd Kislók útról. A járőrök röviddel a bejelentés után állították meg a keresett járművet a város területén. Az autóban öten ültek. Az intézkedés alatt a hátsó ülés mögül a csomagtartóból sűrű hápogások közepette néhány kacsa nyújtogatta előre a nyakát. Az utasok kissé zavartnak tűntek a rendőrök által feltett rutinkérdések nyomán, így előállították őket - írja a police.hu.

A megállított autó utasai már annál az egyszerű kérdésnél is zavartnak tűntek, hogy mit keresnek arrafelé siófoki, pécsi, balatonszabadi lakosok lévén, és zavaruk a csomagtartóból kikívánkozó kacsákkal kapcsolatban feltett kérdések nyomán tovább nőtt. Kiderült, hogy nem csak kacsákat rejt a Skoda hátulja. Nyolc kakas is előkerült az intézkedés közben és miután az egész dolog meglehetősen bűncselekmény-gyanúsnak tűnt, elszámoltatás végett autóstul, kacsástul, kakasostul elszámoltatásra előállították az egész csapatot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez idő alatt derült ki, hogy lopás történt egy Kislóki úti portán. Amíg az idős gazdasszony a városban tartózkodott ismeretlenek megdézsmálták a baromfi udvarát. Csukott, de nem zárt melléképületéből nyolc kakast és három kacsát vittek el ismeretlenek, amely tények ismeretében már sok esélye nem volt az autó utasainak a magyarázkodásra. Lopás miatt indítottak velük szemben eljárást a sárbogárdi nyomozók. A négy férfi és egy nő közül egy kivételével valamennyi személy ismert a rendőrség előtt. Miután a nő és két lopással meggyanúsított férfi felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el ez utóbbi cselekményt, bűnügyi őrizetbe kerültek. Az autó további két utasa a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

A kacsák és kakasok egyelőre megúszták a fazekat. Az állampolgári jelzésnek és a rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően élve kerültek vissza gazdájuk portájára.

 

 

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?