23 °C Budapest

Válság előtti szint alatt az EUR/HUF árfolyam a Nyugati aluljáróban

2011. február 2. 13:02

Euróját akarta forintra váltani a későbbi sértett, amikor egy ismeretlen tettes odalépett hozzá és kedvezőbb feltételeket kínált. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a magánpénzváltó ellen.

Az ismeretlen elkövető 2011. január 10-én 9 óra 30 perc körüli időben a Nyugati téri aluljáróban felajánlotta a sértettnek, hogy kedvezőbb feltételekkel beváltja euróját. Az ajánlatot a sértett elfogadta, majd amikor megszámolta az elkövetőtől kapott készpénzt és kérte a hiányzó összeget, egy másik ismeretlen férfi lépett oda hozzájuk és megkérdezte mit csinálnak. Ezt követően a pénzváltást felajánló férfi egy ezer forintossal kipótolva az összeget a sértettnek átadta a pénzköteget, amelyet a sértett azonnal eltett. Amikor ellenőrizte az összeget, akkor vette észre, hogy az jóval kevesebb a megbeszéltnél.


Forrás: police.hu

Az ismeretlen elkövető egy 40-45 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, normál testalkatú férfi. Haja rövid, sötét. A bűncselekmény elkövetésekor szürke színű kabátot viselt.

A másik ismeretlen tettes egy 30-35 év körüli, körülbelül 190 centiméter magas, erős testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot, illetve sötét nadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt három évben (Forrás: portfoliofinancial.hu)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
MEDIA1  |  2022. május 20. 17:44
A német lapkiadó több szerkesztősége is tartalmat fog szállítani az online platform felületére.
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?