K&H-friss! Levonták a törlesztőt: hörögve pörögnek

2009. december 8. 09:40

Mint arról tegnap beszámoltunk súlyos problémák léptek fel a K&H Bank rendszerében. Voltak ügyfelek, akiktől kétszer vonták le a bankkártyával történő vásárlás ellenértékét, a bankfiókokban nem tudtak teljeskörű felvilágosítást adni és az elektronikus szolgáltatások sem működtek.

Kérdésként merült fel, hogy mi lesz a hitelekkel, mivel a tegnapi napon a havi törlesztőrészletek levonása sem történt meg. Sok kölcsön esedékessége a hónap 5. napjára esik, ami ebben a hónapban hétvégére esett, ezért hétfőn kellett volna teljesülni a levonásoknak. A bank azt a tájékoztatást adta, hogy ma újra próbálkoznak a részletek levonásával, késedelmi kamatot természetesen nem számítnak fel.

A lakossági e-bank a szokásosnál jóval lassabban de működik, a hétfőn esedékes hiteltörlesztések levonása tegnapi értéknappal megtörtént, amiről a bank sms-ben is tájékoztatta a mobilinfo szolgáltatással rendelkező ügyfeleit.

Több olvasónk is panaszkodott, hogy egyelőre még nem tapasztalt javulást és a bank rendszereiben. Megállapítható, hogy a hibák kijavítása még mindig tart, a fióki munka akadozva döcög, ezért sürgős esetben érdemes a TeleCenter-nél próbálkozni.

Friss!

A telefonos ügyfélszolgálat igénybevétele esetén az átlagos várakozási idő 5-7 perc, a kellemetlenségekért és a megnövekedett várakozási időért a bank az ügyfelek türelmét kéri.

A TeleCenternél elmondták, hogy az is lassítja az e-bank használatát, hogy most mindenki egyszerre próbál belépni, ami leterheli az egyébként sem csúcsfomáját idéző rendszerüket. Az elektronikus számlacsomaggal rendelkező ügyfeleknek viszont rossz hír, hogy amennyiben nem tudnak belépni az e-bankba, akkor telefonon keresztül nem ingyen, hanem 0,2 % + 150 forintért tudnak utalni, a bankfiókokban viszont még ettől is magasabb tranzakciós díjakkal kell számolni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Működik az e-bank, de lassú (nagyításért kattintson a képre!)


Tegnapi beszámolóink:

Reagált a K&H Bank! Biztonságban vannak a betétek, de...

Gyorshír! Összeomlott a K&H rendszere! + FRISS INFORMÁCIÓK

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?