17 °C Budapest

Tegnap vizsgázott az első új típusú árverés

Pénzcentrum
2009. október 8. 12:47

Október 7-én lezajlott a Pintér Aukciósház által meghirdetett első új típusú műtárgy-aukció. A Ház tulajdonosa a várakozásnak megfelelő eredményként értékelte a 14 százalékos leütési arányt, így a most elindított struktúrát ezután is követni kívánják és a jövő hónapban folytatják a megkezdett sorozatot; november 4-én ismét árvereznek.


Tegnap egy új típusú üzleti modell vizsgázott a magyar műtárgy-aukciós piacon. A Pintér Aukciósház által bevezetett elképzelés lényege, hogy a megszokott 20 százalék helyett 15 százalékos jutalékot kell fizetnie számukra mind a beadónak mind pedig a vevőnek. A műtárgy kínálat is vegyes, tehát a korábbi gyakorlattól eltérően a kortárs és klasszikus képzőművészeti alkotások mellett bútorokra, ékszerekre és kiegészítőkre is lehet licitálni. A költségek csökkentése érdekében kizárólag on-line katalógusban szerepelnek az eladásra váró műtárgyak, az aukciókat pedig jóval gyakrabban, havonta rendezik meg.

Pintér Péter tulajdonos az árverést követően elmondta: az aukción a műtárgyak 14 százaléka cserélt gazdát, amely a jelenlegi piaci viszonyokat figyelembe véve jó eredmény. Az aukción a klasszikus tárgyak szerepeltek jobban, a kortár művek iránt kisebb volt az érdkelődés. Az összesítés azt is bizonyítja, hogy Pintér eddigi gyakorlatát folytatva ezúttal sem "kozmetikázta" a leütéseket; kizárólag valós licitek zajlottak. Az elkelt műtárgyak 90 százaléka kikiáltási áron ment el, a további 10 százalékot néhány licitlépcsővel magasabban ütötték le. Ezekből arra következtetnek, hogy ugyan a gazdasági válság nagyon visszaverte a vásárlási kedvet, de azért nem szabad teljesen feladni: a piac mutat életjeleket. Tapasztalataik szerint a gyűjtők beadóként és vevőként is kezdenek megjelenni. Emellett pedig árveréseik olyan beszerzési forrást jelenthetnek, ahol a jelenlegi valós piaci áron lehet vásárolni.

Ezek miatt is döntöttek úgy Pintérék, hogy folytatják a most megkezdett sorozatot az új szisztémával és november 4-én, azt követően pedig ezen túl minden hónap első szerdáján megrendezik aukciójukat, amelyek mellett kiemelt figyelemmel koncentrálnak majd a nagy téli árverésre, melyre decemberben kerül sor.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 11:47
Románia és Bulgária után itthon is elindult a Rejoy, ami használt telefonokat árul garanciával. A te...
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 10:27
Az október elsejétl bevezetend munkarendet öt hónapon át tesztelik, és nem kötelez a dolgozók számár...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?