Kosztpénz-kalkulátor a MKB-netbankban

2009. október 6. 11:02

Október végétől már személyes pénzügyi szolgáltatást vehetnek igénybe online az MKB Bank ügyfelei: a "Személyes Pénzügyek" alkalmazás lehetővé teszi a költési szokások pontosabb nyomon követését, rendszerezését, a megtakarítási lehetőségek felismerését.

A háztartási költségek nyomon követéséhez szükséges szoftver alapját az IND Group "IND Personal Finance Manager" (PFM) terméke adta. A bank és az IND innovációs műhelye közösen fejlesztette a PFM funkcióit. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy könnyen kezelhető online felületen - amely ez esetben az MKB NetBANKÁR - modellezzék pénzügyi helyzetüket, kör- és oszlop-diagrammok segítségével téve áttekinthetővé és követhetővé költéseiket, bevételeiket. (Demoverzió itt)

A statisztikák alapján a Személyes Pénzügyek automatikusan kategorizálja az általa felismert pénzügyi tranzakciókat, például a repülőjegy vásárlást az utazáshoz, élelmiszervásárlást a napi kiadásokhoz rendeli. A Készpénzes vásárlás felvitele funkcióval az efféle tranzakciók is rögzíthetők a rendszerben, ráadásul a kategóriákat a számlatulajdonosok később tetszés szerint módosíthatják. A csoportosított tranzakciók alapján lehet elemezni a bevételeket és a kiadásokat. Ugyancsak a tudatosabb pénzügyi magatartást segíti az értékhatárok meghatározása a különböző kategóriákhoz. Amennyiben például a választott csoportba sorolt tranzakciók összege elér egy előre definiált szintet, az ügyfél erről automatikus értesítést kérhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?