-2 °C Budapest

Tovább duzzadt a nyugdíjkassza hiánya: itt a legfrissebb adatok

Pénzcentrum
2009. augusztus 26. 10:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap tárgyévi bevételeit és kiadásait tartalmazó, a 2009 januárjától júliusáig terjedő időszakra vonatkozó konszolidált mérlegét. A költségvetési bevételek és kiadások 68,6 milliárd forintos negatív egyenlege a mérlegfőösszeg 2,29 %-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek fele az időarányosan megfelelőnek mondható 54-62 % közötti sávban található, alulteljesítettek a központi költségvetési hozzájárulások (51,54 %), ugyanakkor átlag felettiek a késedelmi pótlékok, bírságok (70,37 %), a vagyongazdálkodás bevételei (66,91 %) és a működési célú bevételek (96,00 %).

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 76,28 %-át, a fennmaradó rész zömét a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.

A nyugdíjbiztosítási alap bevételei és kiadásai (2009. január - július)

Költségvetési kiadások

A költségvetési kiadások tekintetében 2,28 százalékponttal magasabb az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások 68,6 milliárd forintos negatív egyenlegét. A múlt hónapban nem történt átcsoportosítás az egyes költségvetési tételek között, de az előttünk álló időszakban a kiadások további átcsoportosítására számítunk.

A 13. havi nyugdíj második részletére előirányzott 83,5 milliárd forintos összeg felszabadul, ami vagy a bevételi terveket is csökkentheti, vagy az egyéb kiadási tételek között kerülhet felosztásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az öregségi (57,51 %), a rokkantsági (56,74 %) és a hozzátartozói nyugellátásra kifizetett összegek (57,72 %) időarányosan a megfelelő sávban mozognak. Ugyanakkor az egyösszegű méltányossági keret 91,74 %-ban felhasználásra került.

Egyszeri segély és méltányossági emelés nyugdíjasoknak

Krízistámogatás: 23 kérdés 23 válasz

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 7. 19:40
A BVOP szerint a visszaéléseket és bűncselekményeket feltáró Átlátszó nevű oknyomozó műhely olyan ké...
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm