1 °C Budapest

Véget vetne a segélyek elkótyavetyélésének a monoki polgármester

2009. július 21. 08:17

Szociális kártya bevezetését kezdeményezi Monok polgármestere abban a hétfői nyílt levélben, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnöknek írt. Szepessy Zsolt javaslata szerint erre a kártyára utalnák a szociális segélyeket és más juttatásokat, így azokat csak meghatározott termékekre költhetnék el a rászorulók a kijelölt helyeken.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Szepessy Zsolt

"A támogatásokat sokszor nem a célnak megfelelően használják fel" - írja nyílt levelében a polgármester. Ezek az összegek gyakran nem jutnak el azokhoz, akik arra valóban jogosultak és rászorulnak.

Szepessy Zsolt ezért egy új rendszer törvénybe iktatását és alkalmazását kezdeményezi, amely szerint minden juttatást, támogatást, segélyt egy bankkártyához hasonló, és annak elvén működő szociális kártyára utalnának. Csak meghatározott termékeket, például élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket, gyógyszereket vagy tüzelő lehetne ilyen úton vásárolni.

A szociális kártyát elfogadó üzletek, boltok kizárólag helyi kis- és középvállalkozások lennének, így a segélyek és más juttatások az adott településeken maradnának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20