12 °C Budapest

Tőkevédett portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár

2009. július 13. 10:02

Stabil, kiszámítható hozamot ígérő tőkevédett önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár a megváltozott gazdasági körülményekhez és igényekhez igazodva.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár 2009. július 1-jén elindította negyedik, alacsony kockázatú Tőkevédett portfolióját, melynek köszönhetően a meglévő és jövőbeli pénztártagok kizárólag bankbetéteket tartalmazó befektetési formát vehetnek igénybe. E portfolió megőrzi az invesztált tőkét, várható hozama szorosan követi a jegybanki alapkamat mértékét. Fontos előnye, hogy egy évnél rövidebb időtávra is ajánlható, kiszámítható hozama pedig a többi nyugdíjpénztári befektetéshez hasonlóan kamatadó-mentes.

A jelenlegi gazdasági helyzetben - a tavalyi negatív hozamok és az állampapírok vesztesége miatt - sokan bizonytalanodtak el azt illetően, hogyan, milyen stratégia mentén kezeljék befektetéseiket és nyugdíjcélú megtakarításaikat. Emiatt számos pénztártag soroltatta át magát a konzervatívabb portfoliókba, a várható hozamokkal szemben a biztonságot helyezve előtérbe és az újonnan belépő tagoknál is megfigyelhető, hogy a korábbiakban tapasztaltnál nagyobb arányban választják azokat.

A Tőkevédett nyugdíjpénztári portfolió elsősorban azok számára előnyös, akiknek a bankbetétekkel járó biztos pozitív hozam a legfontosabb, valamint azoknak, akik közvetlenül nyugdíjazás előtt állnak, vagy ezt követően is biztonságban szeretnék tudni befektetésüket. A már nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezőknek természetesen arra érdemes odafigyelni, hogy a portfolióváltás napján realizálódik a számlán az addigi hozam, értékelési különbözet és az esetleges hozamveszteség. A továbbiakban az újonnan választott portfolió befektetési stratégiája szerint kezelik megtakarításaikat.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár megalapítása óta konzervatív, a stabil növekedést szem előtt tartó befektetési politikát valósít meg, melynek köszönhetően a portfolióik a piaci veszteségekhez képest a felvállalt kockázatokkal arányosan, de érezhetően mérsékeltebben jelentkeztek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy azok számára is kidolgozunk egy befektetési stratégiát, akik az átlagosnál nagyobb mértékben kerülik a kockázatokat. Folyamatosan törekszünk arra, hogy lehetőleg gyorsan és a legjobb megoldásokkal reagáljunk az ügyfelek igényeire - meglátásom szerint ez a Tőkevédett porfolióval sikerült, és minden bizonnyal népszerű lesz a jelenlegi, átmenetileg nehezebb helyzetben." - mondta Kulyassa Krisztina, az Aranykor Nyugdíjpénztár ügyvezetője.

Az újonnan belépő és a már meglévő, a Tőkevédett portfolióra váltani kívánó tagok rendelkezésüket a Pénztár online felületén, központi ügyfélszolgálatán, illetve a CIB Bankkal való stratégiai partnerségnek köszönhetően annak 150 fiókjának bármelyikében megadhatják.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07