Tőkevédett portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár

2009. július 13. 10:02

Stabil, kiszámítható hozamot ígérő tőkevédett önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót indított az Aranykor Nyugdíjpénztár a megváltozott gazdasági körülményekhez és igényekhez igazodva.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár 2009. július 1-jén elindította negyedik, alacsony kockázatú Tőkevédett portfolióját, melynek köszönhetően a meglévő és jövőbeli pénztártagok kizárólag bankbetéteket tartalmazó befektetési formát vehetnek igénybe. E portfolió megőrzi az invesztált tőkét, várható hozama szorosan követi a jegybanki alapkamat mértékét. Fontos előnye, hogy egy évnél rövidebb időtávra is ajánlható, kiszámítható hozama pedig a többi nyugdíjpénztári befektetéshez hasonlóan kamatadó-mentes.

A jelenlegi gazdasági helyzetben - a tavalyi negatív hozamok és az állampapírok vesztesége miatt - sokan bizonytalanodtak el azt illetően, hogyan, milyen stratégia mentén kezeljék befektetéseiket és nyugdíjcélú megtakarításaikat. Emiatt számos pénztártag soroltatta át magát a konzervatívabb portfoliókba, a várható hozamokkal szemben a biztonságot helyezve előtérbe és az újonnan belépő tagoknál is megfigyelhető, hogy a korábbiakban tapasztaltnál nagyobb arányban választják azokat.

A Tőkevédett nyugdíjpénztári portfolió elsősorban azok számára előnyös, akiknek a bankbetétekkel járó biztos pozitív hozam a legfontosabb, valamint azoknak, akik közvetlenül nyugdíjazás előtt állnak, vagy ezt követően is biztonságban szeretnék tudni befektetésüket. A már nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezőknek természetesen arra érdemes odafigyelni, hogy a portfolióváltás napján realizálódik a számlán az addigi hozam, értékelési különbözet és az esetleges hozamveszteség. A továbbiakban az újonnan választott portfolió befektetési stratégiája szerint kezelik megtakarításaikat.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár megalapítása óta konzervatív, a stabil növekedést szem előtt tartó befektetési politikát valósít meg, melynek köszönhetően a portfolióik a piaci veszteségekhez képest a felvállalt kockázatokkal arányosan, de érezhetően mérsékeltebben jelentkeztek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy azok számára is kidolgozunk egy befektetési stratégiát, akik az átlagosnál nagyobb mértékben kerülik a kockázatokat. Folyamatosan törekszünk arra, hogy lehetőleg gyorsan és a legjobb megoldásokkal reagáljunk az ügyfelek igényeire - meglátásom szerint ez a Tőkevédett porfolióval sikerült, és minden bizonnyal népszerű lesz a jelenlegi, átmenetileg nehezebb helyzetben." - mondta Kulyassa Krisztina, az Aranykor Nyugdíjpénztár ügyvezetője.

Az újonnan belépő és a már meglévő, a Tőkevédett portfolióra váltani kívánó tagok rendelkezésüket a Pénztár online felületén, központi ügyfélszolgálatán, illetve a CIB Bankkal való stratégiai partnerségnek köszönhetően annak 150 fiókjának bármelyikében megadhatják.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem