17 °C Budapest

43 237 604 000 forintos mínuszban a nyugdíjkassza

Pénzcentrum
2009. június 26. 11:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap tárgyévi bevételeit és kiadásait tartalmazó, a 2009 januárjától májusáig terjedő időszakra vonatkozó konszolidált mérlegét. A költségvetési bevételek és kiadások 43,2 milliárd forintos negatív egyenlege a mérlegfőösszeg 1,44 %-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek többsége az időarányosan megfelelőnek mondható 39-44 % közötti sávban található, ez alól kivételt képeznek a késedelmi pótlékok, bírságok (53,55 %), a vagyongazdálkodás (16,98 %) és a működési célú bevételek (76,62 %).

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 74,80 %-át, a fennmaradó rész zömét a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.

Költségvetési kiadások

A költségvetési kiadások tekintetében 145 bázisponttal magasabb az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások negatív egyenlegét. Mint ahogy a Pénzcentrum előző jelentésében várta, az elmúlt hónapban némileg átcsoportosították a költségvetési kiadásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az öregségi nyugdíjak terhére 30 millió forinttal növelték az egyösszegű méltányossági kifizetésekre elkülönített keretet, de az előttünk álló időszakban a kiadások további átcsoportosítására számítunk. A 13. havi nyugdíj második részletére előirányzott 83,5 milliárd forintos összeg felszabadul, ami vagy a bevételi terveket is csökkentheti, vagy az egyéb kiadási tételek között kerülhet felosztásra.

Az öregségi (41,10 %), a rokkantsági (40,64 %) és a hozzátartozói nyugellátásra kifizetett összegek (41,40 %) időarányosan a megfelelő sávban mozognak. Ugyanakkor az egyösszegű méltányossági keret az emelés ellenére is 55,89 %-ban felhasználásra került.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 3. 09:47
A Magyar Stroke Társaság konferenciáján is bemutatták a 2021. évi Vodafone Digitális Díj, Digitális...
Bankmonitor  |  2022. október 3. 06:45
Megjelent az energiaintenzív tevékenységet folytató feldolgozóipari termel vállalkozások pályázati k...
Holdblog  |  2022. október 3. 06:35
Másnak nem furcsa ez a közismert szlogen? Idnként elbukkan és sose tudom, mit jelent. Ha azt mondom,...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?