14 °C Budapest

Bemutatták a világ várhatóan legdrágább gyémántját!

Pénzcentrum
2009. április 27. 15:00

Közel két milliárd forintot is kóstálhat az az igazi ritkaságnak számító kék gyémánt, amit tavaly bányásztak Dél-Afrikában, és New York után most a londoniak nézhetik meg keddig, a Sotheby's aukciósháznak köszönhetően.

A világon összesen alig néhány darab kék gyémánt található, így nem csoda, hogy a most bemutatásra kerülő, 7,03 karátos darabot 1,3 - 1,9 milliárd forint közé taksálja az eladó. Az aukcióra egyébként május 12-én kerül majd sor, Genfben.

A követ egyébként egy 26,58 karát súlyú nyers gyémántból hasították le, amit tavaly találtak a híres dél-afrikai Cullinan bányában, ahol korábban már egy 530 karátos követ is kibányásztak.

Az USA gemmológiai intézete (GIA) szerint, amely a drágakövek genetikáját, előfordulását, tulajdonságait vizsgálja, az aukcióra kerülő darab hibátlan tisztaságú, vagyis a legjobb minősítést kapta, amit egy gyémánt kaphat.

A gyémántot kibányászó Petra Diamonds vezetője szerint a dél-afrikai bányában évente 2-3 millió tonna követ ásnak ki, de szerencsésnek mondhatják magukat, ha ezek között akár egy darabka kék gyémánt is előfordul, vagyis nem tudni, hogy mikor kerül felszínre a következő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Sotheby's európai és közel-keleti elnöke, David Bennett szerint a válság ellenére már most igen sok érdeklődő akad a drágakő iránt, amit minden bizonnyal olyan valaki fog megvenni, akinek igazi kuriózumra fáj a foga.

Tavaly májusban egyébként egy 3,73 karátos gyémánt cserélt gazdát a Sotheby's-en kersztül, közel 3,4 millió fontért, ami karátonként a legdrágább gyémántnak számított ezidáig, de ha május 12-én sikerül 8,5 millió fontért eladni az említett követ, akkor megdőlhet a rekord.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem