Hogyan kell tőzsdézni a válságban? Tanulj a profiktól!

Pénzcentrum
2009. február 2. 16:24

Mit tanulhatnak a befektetők az elmúlt évtized tőkepiaci válságaiból? Hogyan érdemes tőzsdei befektetéseket eszközölni a jelenlegi helyzetben? Milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani? A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az orosz válság, az IT buborék utáni medve piac és a jelenleg is tomboló pénzpiaci krízis során alkalmazott kereskedési technikákról három tőkepiaci szakértővel készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak. Interjú alanyaink: - Birger Schäfermeier, a német tőzsdecápa, aki kizárólag technikai alapon, napon belüli kereskedést folytat; - Szabó László, a Concorde Alapkezelő legendás alapítója, aki fundamentális megközelítésben fektet be; - Zsiday Viktor, az első hazai hedge fund alapkezelője, aki jelentős tőkeáttétellel, ugyanakkor kőkeményen betartott stop loss használatával kereskedik. Reményeink szerint a szakértők több évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez. Ár: 2,900 Ft, melyhez egy 1,045 Ft értékű Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt adunk ajándékba. MEGRENDELÉS ITT A kiadványok előzetes megrendelés nélkül megvásárolhatóak személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8 és 17 óra között (1066, Budapest, Teréz krt. 46. ). A kiadvány szponzora: MEGRENDELÉS ITT Tartalomjegyzék Előszó 1. Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságai 1998: orosz válság 2000: kipukkan az IT-buborék 2007-2008: jelzálog- és hitelválság 2. Profi befektetők a piaci válságokról Birger Schäfermeier: A kockázatkezelő day trader Szabó László: Nem használok automatikus stop lostt Zsiday Viktor: Aki nem használ stop losst, annak vége! 3. Szószedet KARÁCSONYI AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT --------------------------------------------- A Portfolio.hu által indított oktató kiadvány sorozat, a Portfolio.hu füzetek első négy kötete akciós áron, 500 Ft kedvezménnyel megrendelhető. Akciónk keretében a 4 kötet együttes megrendelése esetén egy Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt is ajándékba adunk. AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT A Portfolio.hu füzetektől részletesen A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező Olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket. A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei: - Tőzsdei kereskedés EGYSZERÛEN - A befektetési alapokról EGYSZERÛEN - Technikai elemzés EGYSZERÛEN - Az árupiacokról EGYSZERÛEN A négy kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt adunk. A sorozat eddig megjelent 4 kötetének együttes megrendelése esetén a ReSource IngatlanInfó legfrissebb számát is ajándékba adjuk. Ár: 5,960 Ft helyett 5,460 Ft. AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT

Mit tanulhatnak a befektetők az elmúlt évtized tőkepiaci válságaiból? Hogyan érdemes tőzsdei befektetéseket eszközölni a jelenlegi helyzetben? Milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani?

A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az orosz válság, az IT buborék utáni medve piac és a jelenleg is tomboló pénzpiaci krízis során alkalmazott kereskedési technikákról három tőkepiaci szakértővel készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak.

Interjú alanyaink:

- Birger Schäfermeier, a német tőzsdecápa, aki kizárólag technikai alapon, napon belüli kereskedést folytat;
- Szabó László, a Concorde Alapkezelő legendás alapítója, aki fundamentális megközelítésben fektet be;
- Zsiday Viktor, az első hazai hedge fund alapkezelője, aki jelentős tőkeáttétellel, ugyanakkor kőkeményen betartott stop loss használatával kereskedik.

Reményeink szerint a szakértők több évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez.

Ár: 2,900 Ft, melyhez egy 1,045 Ft értékű Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt adunk ajándékba.

MEGRENDELÉS ITT

A kiadványok előzetes megrendelés nélkül megvásárolhatóak személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8 és 17 óra között (1066, Budapest, Teréz krt. 46. ).

A kiadvány szponzora:

MEGRENDELÉS ITT

Tartalomjegyzék

Előszó

1. Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságai
1998: orosz válság
2000: kipukkan az IT-buborék
2007-2008: jelzálog- és hitelválság

2. Profi befektetők a piaci válságokról
Birger Schäfermeier: A kockázatkezelő day trader
Szabó László: Nem használok automatikus stop lostt
Zsiday Viktor: Aki nem használ stop losst, annak vége!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

3. Szószedet

KARÁCSONYI AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT

---------------------------------------------

A Portfolio.hu által indított oktató kiadvány sorozat, a Portfolio.hu füzetek első négy kötete akciós áron, 500 Ft kedvezménnyel megrendelhető. Akciónk keretében a 4 kötet együttes megrendelése esetén egy Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt is ajándékba adunk.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT


A Portfolio.hu füzetektől részletesen

A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező Olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.

A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei:

- Tőzsdei kereskedés EGYSZERűEN
- A befektetési alapokról EGYSZERűEN
- Technikai elemzés EGYSZERűEN
- Az árupiacokról EGYSZERűEN


A négy kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt adunk. A sorozat eddig megjelent 4 kötetének együttes megrendelése esetén a ReSource IngatlanInfó legfrissebb számát is ajándékba adjuk.

Ár: 5,960 Ft helyett 5,460 Ft.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 20:08
Mostantól a PlayStation5-felhasználók a PS5 konzolra letöltött Disney+ applikáción keresztül 4K HDR...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 16:07
A CSOK támogatáshoz kapcsolódó késedelmi kamat mértékét október 1-tl 5 százalékban maximálták. Ennél...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?