Mobilon is bankolhatnak a CIB ügyfelei

Pénzcentrum
2008. december 1. 14:30

Az IND Group világszinten is egyedülálló szoftverét, az IND iMobile Bankinget elsőként Magyarországon a CIB Bank vezeti be. Az új, okos telefonokra és pda-ra optimalizált internetbanki megoldás mobilCIB néven, 2008. decemberétől érhető el a CIB ügyfelei számára.

Az idei CEBIT-en nagy sikerrel bemutatott IND iMobile Banking termék az alapja a mindössze négy hónap alatt bevezetett mobilCIB szolgáltatásnak. A böngészőre épülő szolgáltatás újszerűségét a WAP-os mobilbanki megoldásokkal szemben az adja, hogy a kényelmes bankolást az ergonómikus és nem utolsó sorban esztétikus felület is segíti. Az internetbankhoz hasonlóan, az alapvető banki tranzakciók gyorsan elvégezhetők, még akár kisebb sávszélességet biztosító GPRS/EDGE mobilinternet kapcsolaton keresztül is.
A közös tervezés eredményeképpen 2008. júniusára kirajzolódott, hogy milyen funkciókkal és jellemzőkkel születhet meg az új CIB szolgáltatás. A szoftvertermék testreszabását -a jogosultsági rendszerhez történő kapcsolást, a standard funkciók finomhangolását, az egyedi funkciók kifejlesztését, valamint a kezelői felület grafikai testre-szabását - az IND szakemberei a CIB igényei alapján végezték.

A gyors bevezetést az is segítette, hogy az alaptermék - az IND iMobile Banking - könnyen átalakítható és a meglévő banki rendszer (ek)hez egyszerűen integrálható. A mobilCIB az alapvető banki műveletek elérését biztosítja, úgy mint számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezés, mobilegyenleg feltöltés, a hitelkártya-áttekintő pedig lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül fizetés előtt ellenőrizhető legyen a fedezet. Emellett kezdeményezhető eseti átutalás, betétlekötés- és feltörés, valamint kártyalimit módosítás. Ez utóbbi a bankkártya biztonsági szintjét is emeli, hiszen elég alacsonyabb limitet beállítani, és azt a tranzakció idejére átmenetileg megemelni.

"A CIB Bank és az IND között fennálló évtizedes partneri kapcsolat a két cég folyamatos innovációra való törekvésének köszönhető. Sikeres együttműködésünk kulcsa, hogy az IND Innovation Lab-ben születő, a globális banktechnológiai trendeket jóval megelőző ötleteinkre és fejlesztéseinkre mindig is nyitott és befogadó partnernek bizonyult a CIB." - mondta dr. Vinnai Balázs az IND Group tulajdonos ügyvezetője.

"A CIB stratégiai előrelátással építi be működésébe és ügyfelei kiszolgálásába a legújabb technológiákat, mi pedig örömmel támogatjuk ebben. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az együttműködés évei alatt a CIB számtalan innovációs díjat nyert el. Legutóbb a "MasterCard - Az év bankja, 2008" megmérettetésen az "Az év bankja fődíj" mellett az "Az év lakossági elektronikus banki szolgáltatása" címet is megkapta" - tette hozzá Vinnai.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 15. 20:21
Hatvannyolc éves korában meghalt Várhelyi András magyar újságíró, költ, író, országgylési képvisel.
KonyhaKontrolling  |  2022. augusztus 15. 08:35
Az elmúlt hetekben több olyan változással kellett szembenéznünk, amelyek érthet módon szorongást, ak...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 15. 07:27
A bankszámla már a mindennapok részévé vált, ahogy az is, hogy a szolgáltatásért havonta kisebb, nag...
Holdblog  |  2022. augusztus 15. 06:02
Milyen lehetséget láttok a megújulóenergia-szektorban, ahova az Európai Unió most nagyon sok pénzt i...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?