3 °C Budapest

Hitelválság? Az ékszereket viszik, mint a cukrot!

Pénzcentrum
2008. augusztus 13. 15:00

A pénzügyi problémák, az ingatlanárverések és a magáncsődöt jelentett tömegek közepedte Nagy-Britanniában az ékszerek forgalma nem hogy nem csökkent, hanem nőtt is. A 2007-es nemesfém ékszerek forgalma 2,5 milliárd fontot (760 milliárd forint) ért el, ami 7 százalékkal magasabb, mint a 2003-as adatok. A növekedést ráadásul a felső kategóriás ékszerek eladása produkálta, amit viszont nem tud akárki megfizetni...

A legdrágább nemesfémből, a platinából készített gyűrűk és nyakláncok eladása 36 százalékkal emelkedett az elmúlt 4 évben, 2007-ben elérte a 75 millió fontot (22,8 milliárd foirnt). Annak ellenére, hogy sok család kénytelen meghúzni a nadrágszíjat az élelmiszerárak és a háztartás fenntartási költségeinek emelkedése miatt, egy tanulmány szerint 2008-ban további növekedés várható az ékszerek piacán.

Egyesek szerint ennek az az oka, hogy a vásárlók egyre inkább az egyedi darabokat keresik, amik minden valószínűség szerint a későbbiekben is megőrzik értéküket. Ezt kombinálva azzal, hogy a felsőkategóriás ékszereket gyakran érzelmi okokból veszik az emberek, máris azt eredményezi, hogy a piac a jelenlegi helyzetben is növekedni tud.

Az arany helyét lassan átveszi a platina, a tucat-ékszerekét pedig az egyedi és különleges darabok. Ez itthon is megfigyelhető tendencia (Tucat ékszer az arany: vegyél platinát!)

Iparági szakértők szerint az elkövetkezendő 5 évben az eladások további 8 százalékkal fognak nőni, 2013-ra elérve a 2,8 milliárd fontot (851,2 milliárd forint).

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57