7 °C Budapest

Mire költenek a leggazdagabbak? Milliárdos játékszerek...

Pénzcentrum
2008. július 25. 18:00

Sokan ábándoznak arról arról, hogy vajon mire költenék a pénzüket, ha dúsgazdagok lennének. A Time magazin csokorba gyűjtötte, hogy a közelmúltban miket vásároltak a világ leggazdagabb emberei, ebből adunk most mi is egy kis ízelítőt.

Luxus-jacht

Vételár: 300 millió dollár (45 milliárd forint)

A képen látható francia tervezésű és kivitelezésű 115 méteres luxus-jachtra formabontó alakjának köszönhetően többen is fenték a fogukat. A befutó végül a 36 éves orosz iparmágnás, Andrej Melnyicsenko lett 300 millió dollárral.

72 karátos gyémánt

Vételár 10,26 millió dollár (1,5 milliárd forint)

A képen az egyik legnagyobb londoni aukciós ház munkatársa, Sophie Jackson mutatja be a körte formájú, 72,22 karátos hibátlan gyémántot.

1935 Alfa Romeo 6C 2300 Pescara Spyder

Vételár: 1,01 millió dollár (150 millió forint)

A több mint 70 éves Alfa Romeo egykori tulajdonosa az olasz diktátor Benito Mussolini volt. A jármű jelenleg egy magánszemély gyűjteményéhez tartozik.

Guarnerius del Gesu hegedű

Vételár: 3,9 millió dollár (585 millió dollár)

Pinchas Zuckerman hegedűművész egy moszkvai koncertjét megelőzően tartja kezében a 250 éves hegedűt. A világ egyik legdrágább hangszerének a tulajdonosa az orosz sztárügyvéd, Maxim Viktorov.


Luxuslakás Hong Kongban

Vételár 28,8 millió dollár (4,3 milliárd forint)

Az ázsiai ingatlanpiacot tekintve a legmagasabb négyzetméterárral szembesülhet az a vásárló, aki egy 500 négyzetméteres luxusingatlant szeretne vásárolni Hong Kong egyik legimpozánsabb épületében. A 80 emeletes építmény saját uszodával és a Viktória kikötőre néző ámulatba ejtő kilátással rendelkezik.

Le Bassin aux Nympheas (Vizililiomos medence)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vételár 80,4 millió dollár (12 milliárd forint)

Claude Monet 1919-ben készített elragadó festménye a művész egyik leghíresebb munkája. A kép a festő liliom sorozatának a legértékesebb darabja.

1961-es Ferrari 250 GT SWB California Spyder

Vételár: 10,9 millió dollár (1,6 milliárd forint)

A fent megjelölt típust és évjáratot tekintve rekord összegért cserélt gazdát a képen látható sportautó a színész James Coburn és a rádiós Chris Evans között.


Villa La Leopolda

Vételár 500 millió dollár (75 milliárd forint)

A vételár alapján egyáltalán nem meglepő, hogy a luxusvillát az angol Chelsea futballklub tulajdonosa az orosz milliárdos Roman Abramovics vásárolta meg. Az ingatlan egyike azoknak a villáknak, amelyeket a belga Leopold király szerelme jeléül épített az úrnőnek.


Densuke feketedinnye

Vételár 6,1 ezer dollár (900 ezer forint)

A Densuke feketedinnye csak a Japánhoz tartozó Hokkaido szigetének északi részén terem meg. A tokiói üzletekben méregdrágán kínált ritka gyümölcsből akár hatezer dollárba is kerülhet egy tíz kilogrammos példányt.

Kortárs szárnyas-oltár

Vételár: 86 millió dollár (12,9 milliárd forint)

Egy New yorki aukciós házban a közelmúltban került kalapács alá egy kortárs brit művész munkáját dicsérő három-szárnyú modern oltár, az árverésen hárman is folyamatosan egymásra licitáltak és ezzel megszületett a galéria rekordja a kortárs alkotások között.

Eaton gyémánt-díszítésű ing


Vételár 46 ezer dollár (6,9 millió forint)

A gyártó fennállásának 80. évfordulója alkalmából piacra dobott ing a legdrágább lehet a maga 46 ezer dolláros vételárával és a gombokat és a mandzsettákat díszítő gyémánt berakásokkal.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem