4 °C Budapest

Újra kombinál az OTP - 12 százalékot kapsz a betétre

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 15:44

Az első fél év tendenciáitól eltérően 2007 augusztusában erősödött a háztartások betételhelyezési aktivitása. A korábbi mérsékelt megtakarítási hajlandósággal jellemezhető időszakhoz képest ebben a hónapban több mint 67 milliárd forinttal emelkedett a bankszektorban a lakossági betétek állománya, amely augusztus végén mintegy 5 013 milliárd forintot tett ki.  

A piaci trendnek megfelelő befektetési aktivitást tapasztalt az OTP Bank is: a harmadik negyedévtől indított intenzív megtakarítás-ösztönző programja részeként a hagyományos és újszerű pénzügyi instrumentumokban augusztus végéig több mint 250 milliárd forintot helyeztek el a befektetők. A legnagyobb magyarországi hitelintézet, tekintettel az erősödő megtakarítási hajlandóságra, illetve a korábban forgalmazott OTP HozamDuó és HozamDuó Plusz Megtakarítási Csomagok iránti jelentős érdeklődésre, 2007. október 1-jétől újabb kombinált terméket vezet be OTP HozamDuó Extra Megtakarítási Csomag néven.

A megtakarítási csomagban az érdeklődők két befektetési alap közül választhatnak. Az OTP Tiszta Energia és/vagy az OTP Reál I. Ingatlanpiaci Alap befektetési jegyeinek vásárlása mellett - a korábbi Hozamduó termékekhez hasonlóan - lehetőségük nyílik 2 hónapos akciós betétlekötésre, ami összeghatártól függetlenül kiemelkedően magas, fix 12%-os kamatot biztosít. A betétlekötés feltétele legalább 150 ezer forint névértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások 2007. szeptember 27-i állományának legalább 150 ezer forinttal történő növelése. A betétlekötés összege az első lekötés esetén minimum 150 ezer forint, a további betétlekötés esetén 50 ezer forint, de nem haladhatja meg a jegyzett befektetési jegyek össznévértékét. Az OTP HozamDuó Extra Megtakarítási Csomag 2007. október 1. és 2007. október 31. közötti időszakban országszerte megvásárolható az OTP Bank több mint 230 értékpapír-forgalmazással foglalkozó fiókjában.

Ugyancsak 2007. október 1-jétől október 31-éig új 3 hónapos, fix kamatozású, időben sávos lekötési lehetőséget vezet be az OTP Bank, a lakossági forintszámlákhoz kapcsolódóan akciós jelleggel. Az új termék olyan rulírozó betétlekötési lehetőséget kínál, amelyben nemcsak a lekötött betét nagyságától, hanem a futamidő hosszától függően is magasabb kamatot lehet realizálni. Az új lekötési módozatban az 5 millió forint fölötti megtakarításokra a 3. hónapra 9,5%-os kamat érhető el. A betétlekötésre lehetőség van az OTP Bank több mint 400 fiókból álló országos hálózatában, ahol az akciók részletes feltételeiről is tájékoztatást kapnak az érdeklődők.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?