16 °C Budapest

Hatalmas profitlehetőség rejlik a klímaváltozásban

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 13:52

Klímaváltozás és fejlődő Ázsia. Két olyan terület, amelyet az elmúlt hónapokban, években kiemelt figyelem övezett, és ez az érdeklődés biztosan fennmarad a közeljövőben is. A klímaváltozás nemcsak társadalmi, ökológiai szempontból kiemelt kérdés, hanem befektetői szemszögből is értékes terület - emeltek ki az ING Investment Management szakembere, az ázsiai feltörekvő országok pedig a világgazdaság növekedésének motorjává válhatnak. A klímaváltozással kapcsolatos befektetések, és a feltörkvő ázsiai országok már az ING alapkínálatában is megtalálhatók - derült ki az ING Alapkezelő mai befektetési alap roadshowján.

Frederic van Parijs, a hazánkban nagyjából két hónap múlva kapható ING Klímaváltozás Alapot kezelő csapat tagja hangsúlyozta, hogy nem kizárólag alternatív energiával kapcsolatos befektetésekről van szó - habár ezek is helyet kapnak a portfólióban -, és az alap nem is az úgynevezett társadalmilag felelős alapok táborát gazdagítja, hanem ezeknél sokkal szélesebb palettáról válogatja célpontjait.

A közeljövőben induló alap célja, hogy a mára már tudományos tényként kezelhető klímaváltozással kapcsolatos iparágakban megtalálja a legígéretesebb társaságokat. A szakember elmondta, hogy a klímaváltozás drámai következményeinek elkerüléséhez, illetve enyhítéséhez négy területen, az energiahatékonyság, a tiszta, illetve alacsony széntartalmú energiahordozók és a vízkezelés terén kell komoly fejlődésnek bekövetkeznie, így befektetési szempontból is ezek a legígéretesebb témák.

A lakosság energiafelhasználásának visszafogásán, hatékonyabbá tételén számos vállalat fáradozik, ide lehet sorolni például a világítással, fűtéssel, különféle háztartási eszközöket gyártó társaságokat is. Hasonlóan fontos szerepet játszanak a tiszta energiaforrások is, amelyek közül a Frederic van Parijs a szélenergiát emelte ki, mint az egyik legígéretesebb ágazatot.


A szakember ugyanakkor egyáltalán nem lelkesedik a bioüzemenyagok iránt, hiszen sok biodízellel, bioetanollal foglalkozó társaság vált túlértékeltté az elmúlt évek felfokozott keresletének következtében. Sokkal nagyobb súlyt kaphatnak ugyanakkor a Climate Change alapban a víztisztítással, vízelosztással foglalkozó vállalatok, hiszen a klímaváltozás egyik legsúlyosabb következménye az elsivatagodás, az édesvízkészletek csökkenése lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bratin Sanyal, az ING Investment ázsiai részvénybefektetéseinek vezetője a Japánon kívüli ázsiai régió hatalmas fejlődési potenciálját hangsúlyozta, amely több tényező, többek között a demográfiai adottságok mellett az oktatás fejlődése, a nagyarányú urbanizáció miatti infrastruktúra-igény (és a jelenlegi alacsony fejlettség) együttes hatásaként ígér hosszabb távon is fenntartható, kiemelkedő növekedést a régió számára.

Ehhez az ING Investment Management három alapon keresztül kínál hozzáférést, a hazánkban már kapható kínai (Greater China) és ázsiai (New Asia) alap mellett még idén elérhető lesz a kifejezetten magas osztalékhozamot biztosító, fejlődő ázsiai társaságokba fektető alap (Asia High Dividend) is - mondta el Kercsmár András, az ING Alapkezelő értékesítési vezetője.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 24. 09:48
Tamásék felvették a babváró hitelt, de aztán a gyerek születése után elváltak. Ezután tudni szerette...
Holdblog  |  2023. március 24. 09:14
Az elmúlt napokban attól volt hangos a Twitter egy nem is olyan kis szeglete, hogy Balaji Srinivasan...
MEDIA1  |  2023. március 24. 08:59
A gyerekek médiafogyasztása és ezen belül a tévénézés fontos szerepet tölt be a jövő generációjának...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 24. 07:51
Azok, akik bármilyen befektetésekről szóló, fogyasztók érdekekeit szem előtt tartó írást olvastak má...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?