15 °C Budapest

A leggyengébb láncszem: már nem csak az ügyfelek, az alkalmazottak is csalnak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 13:00

A pénzügyi csalások már nemcsak az ügyfelekhez kötődnek, egyre többször fordul elő a bankoknál és pénzügyi intézményeknél az alkalmazottak szándékos, vagy véletlen mulasztása.

A Deloitte üzleti tanácsadó cég által készített tanulmány az ügyfelek, és az alkalmazottak arányát vizsgálta a pénzügyi intézményeknél előforduló csalások, és mulasztások esetében. A pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégek több mint egyharmada tapasztalta, hogy az alkalmazottak megsértették a biztonsági előírásokat az elmúlt egy évben.

A tanulmány alapján kiderül, hogy a visszaélések 31 százalékában az alkalmazottak voltak a felelősek, bár nem minden esetben szándékosan, előfordult nem szándékos hiba, és mulasztás is. Emellett azért még mindig az ügyfeleknek köszönhető a visszaélések jelentősebb része.

A megkérdezett intézmények több mint 90 százaléka nyilatkozta, hogy aggódik a belső szándékos és nem szándékos hibák miatt, ennek ellenére 22 százalékuk még nem tartott a biztonság fokozását szolgáló tréninget a munkavállalóknak, hogy legalább a nem szándékos mulasztások elkerülhetőek legyenek.

Bár az esetlek két harmadában még mindig a kedves ügyfél a felelős a felmerült visszaélések esetében, így ők jelentik a legnagyobb fenyegetést a bankok számára. A három legnagyobb gondot okozó mulasztás vagy szándékos tett szinte csak az ügyfeleken keresztül történik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vírusok, e-mail csatolmányok, és más elektronikus problémák jelentik a legnagyobb problémát a pénzügyi szolgáltató cégeknek, de olyan is előfordul, hogy az ügyfél e-mailen keresztül kérdezi meg a banktól a jelszavát, és más pénzügyi adatait, így növelve az adatlopás kockázatát.

A tanulmány megmutatta, hogy az ügyfelek jelentik a leggyengébb láncszemet a bankok harcában az egyre kifinomultabb adatok elleni támadásoknál.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm