11 °C Budapest

A leggyengébb láncszem: már nem csak az ügyfelek, az alkalmazottak is csalnak...

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 13:00

A pénzügyi csalások már nemcsak az ügyfelekhez kötődnek, egyre többször fordul elő a bankoknál és pénzügyi intézményeknél az alkalmazottak szándékos, vagy véletlen mulasztása.

A Deloitte üzleti tanácsadó cég által készített tanulmány az ügyfelek, és az alkalmazottak arányát vizsgálta a pénzügyi intézményeknél előforduló csalások, és mulasztások esetében. A pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégek több mint egyharmada tapasztalta, hogy az alkalmazottak megsértették a biztonsági előírásokat az elmúlt egy évben.

A tanulmány alapján kiderül, hogy a visszaélések 31 százalékában az alkalmazottak voltak a felelősek, bár nem minden esetben szándékosan, előfordult nem szándékos hiba, és mulasztás is. Emellett azért még mindig az ügyfeleknek köszönhető a visszaélések jelentősebb része.

A megkérdezett intézmények több mint 90 százaléka nyilatkozta, hogy aggódik a belső szándékos és nem szándékos hibák miatt, ennek ellenére 22 százalékuk még nem tartott a biztonság fokozását szolgáló tréninget a munkavállalóknak, hogy legalább a nem szándékos mulasztások elkerülhetőek legyenek.

Bár az esetlek két harmadában még mindig a kedves ügyfél a felelős a felmerült visszaélések esetében, így ők jelentik a legnagyobb fenyegetést a bankok számára. A három legnagyobb gondot okozó mulasztás vagy szándékos tett szinte csak az ügyfeleken keresztül történik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vírusok, e-mail csatolmányok, és más elektronikus problémák jelentik a legnagyobb problémát a pénzügyi szolgáltató cégeknek, de olyan is előfordul, hogy az ügyfél e-mailen keresztül kérdezi meg a banktól a jelszavát, és más pénzügyi adatait, így növelve az adatlopás kockázatát.

A tanulmány megmutatta, hogy az ügyfelek jelentik a leggyengébb láncszemet a bankok harcában az egyre kifinomultabb adatok elleni támadásoknál.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?