4 °C Budapest

Még két hétig jegyezhető az MKB Hozam Expressz 2 befektetési alap

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 11:16

A Hozam Expressz Alap nagy sikerére való tekintettel az MKB Bank elindítja az MKB Hozam Expressz 2. Tőkevédett Származtatott Alapját. A zárt végű, tőkegaranciát biztosító, maximum 3 éves futamidejű alapot szeptember 12-ig lehet még jegyezni befektetési jegyenként 10 ezer forintért az MKB Bank teljes fiókhálózatában. A befektetés előnye, hogy a hagyományos betétekénél magasabb a hozam lehetősége, mérsékelt kockázatvállalás mellett akár a 3 éves futamidőnél korábbi lejárattal. A kosár 12 részvényt tartalmaz.

Az alap jellemzői

Az MKB Hozam Expressz 2. egy zárt végű befektetési alap, futamideje maximum 3 év, de rövidebb 1 illetve 2 év is lehet, ha az alap teljesítményének alakulása a meghatározott megfigyelési időpontok bármelyikében ezt lehetővé teszi. . Az alap "visszahívható" amennyiben 2008. 09. 15.-én a mögöttes részvénykosár teljesítménye legalább 20%, vagy ha teljesítménye 2009. 09. 14.-én legalább 30%, ezzel a befektetés 1 illetve 2 év után megszűnik. Maximum 2010. 09. 14.-én (vagyis a 3. év után) a mögöttes portfolió részesedési rátával korrigált tényleges teljesítményéhez juthat hozzá a befektető.

Az alapot 2007. július 16-tól 2007. szeptember 12-ig lehet jegyezni az MKB Bank teljes fiókhálózatában, évi 7,75%-os diszkont árfolyam mellett. A befektetett tőke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidő végén a befektetett tőkéjéhez mindenképpen hozzájut.

A portfolió elemei

A hozamot egy 12 elemű részvényportfólió teljesítménye biztosítja, mely:
- 3 hong kongi részvényt (HSBC Holdings PLC., Hang Seng Bank Ltd., CNOOC Ltd.);
- 6 európai részvényt (Nokia OYJ., Carrefour SA., Total SA., E.ON AG., Telefonica SA., Sanofi-Aventis); és
- 3 amerikai részvényt (Microsoft Corp., Amgen Inc., Intel Corp.) tartalmaz.

A felsorolt cégek a közmű-, gyógyszer-, bank-, telekommunikációs-, technológiai-, energia- és kiskereskedelmi szektorban működnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Miért és kinek előnyös az alap?

Az MKB Hozam Expressz 2. Tőkevédett Származtatott Alapot a konzervatív és mérsékelten kockázatkedvelő befektetőknek ajánljuk, akik maximum 3 éves időtávban gondolkoznak, és a kockázatmentes hozamoknál magasabbat szeretnének, de extra kockázatot nem szívesen vállalnak. Portfolió-diverzifikálás céljából javasoljuk azoknak, akiknek még nincs részvény típusú befektetésük, és alacsony típusú befektetésként annak, akinek már van hasonló befektetése. A biztos befektetést keresőknek azért ajánljuk, mert nincs negatív hozam. Az alap esetében a mögöttes részvények esetleges negatív teljesítménye miatt nem keletkezhet tőke vesztesége, hiszen azt mindenképpen visszakapja a futamidő végén.

Az alapot az MKB Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: 100.007-3/1999.) indítja, forgalmazza az MKB Bank Zrt. (tev. eng. sz.: III/41.005-3/2001.).

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem