Újra Hozam Expressz az MKB Banktól

Pénzcentrum
2007. július 16. 09:27

A Hozam Expressz Alap nagy sikerére való tekintettel az MKB Bank elindítja az MKB Hozam Expressz 2. Tőkevédett Származtatott Alapját. A zárt végű, tőkegaranciát biztosító, maximum 3 éves futamidejű alapot július 16-től szeptember 7-ig lehet jegyezni befektetési jegyenként 10 ezer forintért az MKB Bank teljes fiókhálózatában. A befektetés előnye, hogy a hagyományos betétekénél magasabb a hozam lehetősége, mérsékelt kockázatvállalás mellett akár a 3 éves futamidőnél korábbi lejárattal. A kosár 12 részvényt tartalmaz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alap jellemzői

Az MKB Hozam Expressz 2. alap egy zárt végű befektetési alap, futamideje maximum 3 év, de rövidebb 1 illetve 2 év is lehet, ha az alap teljesítményének alakulása a meghatározott megfigyelési időpontok bármelyikében ezt lehetővé teszi. . Az alap "visszahívható" amennyiben 2008. 09. 15.-én a mögöttes részvénykosár teljesítménye legalább 20%, vagy ha teljesítménye 2009. 09. 14.-én legalább 30%, ezzel a befektetés 1 illetve 2 év után megszűnik. Maximum 2010. 09. 14.-én (vagyis a 3. év után) a mögöttes portfolió részesedési rátával korrigált tényleges teljesítményéhez juthat hozzá a befektető.

Az alapot 2007. július 16-tól 2007. szeptember 7-ig lehet jegyezni az MKB fiókokban, évi 7,75%-os diszkont árfolyam mellett. A befektetett tőke megóvását az alap befektetési politikája biztosítja, így az ügyfél a futamidő végén a befektetett tőkéjéhez mindenképpen hozzájut.

A portfolió elemei

A hozamot egy 12 elemű részvényportfólió teljesítménye biztosítja, mely:
- 3 hong kongi részvényt (HSBC Holdings PLC., Hang Seng Bank Ltd., CNOOC Ltd.);
- 6 európai részvényt (Nokia OYJ., Carrefour SA., Total SA., E.ON AG., Telefonica SA., Sanofi-Aventis); és
- 3 amerikai részvényt (Microsoft Corp., Amgen Inc., Intel Corp.) tartalmaz.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A felsorolt cégek a közmű-, gyógyszer-, bank-, telekommunikációs-, technológiai-, energia- és kiskereskedelmi szektorban működnek.

Miért és kinek előnyös az alap?

Az MKB Hozam Expressz 2. Tőkevédett Származtatott Alapot a konzervatív és mérsékelten kockázatkedvelő befektetőknek ajánljuk, akik maximum 3 éves időtávban gondolkoznak, és a kockázatmentes hozamoknál magasabbat szeretnének, de extra kockázatot nem szívesen vállalnak. Portfolió-diverzifikálás céljából javasoljuk azoknak, akiknek még nincs részvény típusú befektetésük, és alacsony típusú befektetésként annak, akinek már van hasonló befektetése. A biztos befektetést keresőknek azért ajánljuk, mert nincs negatív hozam. Az alap esetében a mögöttes részvények esetleges negatív teljesítménye miatt nem keletkezhet tőke vesztesége, hiszen azt mindenképpen visszakapja a futamidő végén.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?