2 °C Budapest

Leleplezett piramisjáték: az egyenruhások is nagyot szakítottak?

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 11:00

Hivatásos határőr, katona, valamint egy kormányőr is részt vett egy budapesti irányítású piramisjáték szervezésében - derült ki a BRFK nyomozása során. A rendőrség már túlvan a 200-adik gyanúsítotti kihallgatáson, azonban csak most derült ki, hogy az idézettek közül többen fegyveres testületek tagjai.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hivatásos határőr, katona, valamint egy kormányőr is részt vett egy budapesti irányítású piramisjáték szervezésében - derült ki a BRFK nyomozása során. A rendőrség már túlvan a 200-adik gyanúsítotti kihallgatáson, azonban csak most derült ki, hogy az idézettek közül többen fegyveres testületek tagjai - írja a Magyar Hírlap.

2004 októberében egy belvárosi szállodában történt rendőrségi rajtaütéssel kezdődött az eljárás, akkor a piramisjáték hat szervezőjét állították elő.

A jelentkezőknek 60 ezer forintot kellett befizetniük, de ha új tagokat toboroztak, jutalékra számíthattak. Az összeomlásig több mint 800-an jelentkeztek, akik közül mintegy 260 résztvevőről megállapították, hogy maguk is szerveztek be tagokat.

A fegyveres testületek tagjai ügyében folyó kihallgatásokat azonnal felfüggesztették, mivel velük szemben kizárólag a katonai ügyészség jogosult eljárni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09