21 °C Budapest

Leleplezett piramisjáték: az egyenruhások is nagyot szakítottak?

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 11:00

Hivatásos határőr, katona, valamint egy kormányőr is részt vett egy budapesti irányítású piramisjáték szervezésében - derült ki a BRFK nyomozása során. A rendőrség már túlvan a 200-adik gyanúsítotti kihallgatáson, azonban csak most derült ki, hogy az idézettek közül többen fegyveres testületek tagjai.

Hivatásos határőr, katona, valamint egy kormányőr is részt vett egy budapesti irányítású piramisjáték szervezésében - derült ki a BRFK nyomozása során. A rendőrség már túlvan a 200-adik gyanúsítotti kihallgatáson, azonban csak most derült ki, hogy az idézettek közül többen fegyveres testületek tagjai - írja a Magyar Hírlap.

2004 októberében egy belvárosi szállodában történt rendőrségi rajtaütéssel kezdődött az eljárás, akkor a piramisjáték hat szervezőjét állították elő.

A jelentkezőknek 60 ezer forintot kellett befizetniük, de ha új tagokat toboroztak, jutalékra számíthattak. Az összeomlásig több mint 800-an jelentkeztek, akik közül mintegy 260 résztvevőről megállapították, hogy maguk is szerveztek be tagokat.

A fegyveres testületek tagjai ügyében folyó kihallgatásokat azonnal felfüggesztették, mivel velük szemben kizárólag a katonai ügyészség jogosult eljárni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?