33 °C Budapest

Pénzszerzés percek alatt - Mit hoz 2007?

Pénzcentrum
2006. december 21. 14:00

Lassan vége a 2006-os évnek, és be kell valljam, az opciókról sok mindent írtam az elmúlt hetekben, és nem maradt más hátra, mint az opciós stratégiák alkalmazása. Ezeket azonban a jövő évre hagyom, mert több cikkbe fog beférni, de mindenképpen fogok foglalkozni velük, mivel az opciós piacon, és az opciós kereskedésben alapvető fontosságúak.

Így év végén nyilván nem jöhet más, mint egy kis évértékelés, persze szigorúan csak a saját szemszögemből, nyilván ahány ember annyiféleképpen látják a piacot.

Elsősorban leszögezem, hogy én inkább a német, és másodsorban az amerikai piacon szoktam tradelni, a magyarba csak bele-belecsípek, de semmi jelentős, ezért nem is fogok róla szólni. /Vannak emberek, akik ezt sokkal jobban érzik nálam./

Szóval a nemzetközi piacokon szépen indult az év, a Dax esetén és igaz volt egy kis megingás január közepén, de utána jobban teljesített az S&p500-nál. Ami viszont igazán húzott az a Russell2000 volt , vagyis a small-cap.

Majd jött május 11.-e, és az esés, amikor már sokan jelentősebb amerikai oldalakon is a bear piacról kezdtek írni és beszélni. Érdekes időszak volt, a Dax tudott majdnem 100 pontot esni 2-3 nap egymás után. Én persze nagyrészt kimaradtam belőle, egyszerűen nem hittem el, hogy itt így megváltozott a világ, és már csak az utórengésben tudtam ott lenni, amikor a Dax június elején ismét lefordult.

Persze ez az időszak volt az, amikor az eur/usd is elkezdett 1,3 felé közelíteni, és ami nyilván rossz a német cégeknek, de aztán a nyár folyamán valami megváltozott, és elkezdtek emelkedni a piacok, ráadásul a fejlődő térségeket teljesen elfelejtették a befektetők, és csak a fejlett piacok kellettek.

Ennek pedig az lett a következménye, hogy elkezdődött a felfelé menet, de nagyon erősen. A Dax 5400-ről 6500-ig, igaz az amerikai piacokhoz képest kicsit lemaradó volt, mert később tudta megcsinálni az új csúcsot, de így is erős volt.

Megindult az S&p500 is, és érdekes módon a Russell2000 ebben az időszakban igaz ment, de nem volt benne akkora erő, mint az S&p500-ban.

Persze ott volt még a Nasdaq is, amely már év elején sem ment, aztán nyilván tudott egy nagyot esni a piaccal májusban, és utána ő is szárnyra kapott, és 1450-ről 1800-ig szinte meg sem állt.

Szóval a félelem elmúlt, az S&p500 opcióinak belső volatilitásából számított Vix index is közelített a 10-es érték felé, ami már igazán alacsonynak számít, főleg úgy, hogy a májusi időszakban 25% körüli belső volatilitást áraztak az S&p500 opcióiba.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amikor elkezdtek verdesni az új csúcsokat az indexek, akkor már nyilvánvaló volt, hogy nem fognak leesni, és bizony itt nincs bear market, sőt már csak ezért is meg fogják csinálni a legtöbb index-el az új csúcsot. És most itt vagyunk. Csúcsközelben, és ki tudja mi lesz itt januárban...

Egyébként én még februárban találtam egy táblázatot, ahol bemutatták a Dow komponenseinek a 2006 év végi célárait, és ebből kiszámolták, hogy mennyi lesz ez év végén a Dow Jones. 12435 az érték. Idáig nem sokat tévedtek...

Nagy kérdés, hogy mit is hozhat a következő év. Persze senki sem tudhatja, hogy mi is lesz. A blogozók körében bullsih a hangulat. 1460-es S&p500, 2543-as Nasdaq Composite, és 12720-as Dow Jones az átlag célárak.

Nyilván a tőzsdék szerepelése sok mindentől függ, Én személy szerint egy sávozós sehova sem menő évre számítok, de csak azért, mert a legrosszabbra számítok, és nekem ez lehetne a legrosszabb. Mindegy hogy merre, csak menjen valahová....

Kellemes Ünnepeket, és Boldog Új Évet Mindenkinek!

Debreczeni Csaba

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 11:21
A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia tagja lett Málnay B. Levente, az AMC Networ...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
KonyhaKontrolling  |  2024. június 21. 07:45
Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mive...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem