Pénzszerzés percek alatt - Mit hoz 2007?

Pénzcentrum
2006. december 21. 14:00

Lassan vége a 2006-os évnek, és be kell valljam, az opciókról sok mindent írtam az elmúlt hetekben, és nem maradt más hátra, mint az opciós stratégiák alkalmazása. Ezeket azonban a jövő évre hagyom, mert több cikkbe fog beférni, de mindenképpen fogok foglalkozni velük, mivel az opciós piacon, és az opciós kereskedésben alapvető fontosságúak.

Így év végén nyilván nem jöhet más, mint egy kis évértékelés, persze szigorúan csak a saját szemszögemből, nyilván ahány ember annyiféleképpen látják a piacot.

Elsősorban leszögezem, hogy én inkább a német, és másodsorban az amerikai piacon szoktam tradelni, a magyarba csak bele-belecsípek, de semmi jelentős, ezért nem is fogok róla szólni. /Vannak emberek, akik ezt sokkal jobban érzik nálam./

Szóval a nemzetközi piacokon szépen indult az év, a Dax esetén és igaz volt egy kis megingás január közepén, de utána jobban teljesített az S&p500-nál. Ami viszont igazán húzott az a Russell2000 volt , vagyis a small-cap.

Majd jött május 11.-e, és az esés, amikor már sokan jelentősebb amerikai oldalakon is a bear piacról kezdtek írni és beszélni. Érdekes időszak volt, a Dax tudott majdnem 100 pontot esni 2-3 nap egymás után. Én persze nagyrészt kimaradtam belőle, egyszerűen nem hittem el, hogy itt így megváltozott a világ, és már csak az utórengésben tudtam ott lenni, amikor a Dax június elején ismét lefordult.

Persze ez az időszak volt az, amikor az eur/usd is elkezdett 1,3 felé közelíteni, és ami nyilván rossz a német cégeknek, de aztán a nyár folyamán valami megváltozott, és elkezdtek emelkedni a piacok, ráadásul a fejlődő térségeket teljesen elfelejtették a befektetők, és csak a fejlett piacok kellettek.

Ennek pedig az lett a következménye, hogy elkezdődött a felfelé menet, de nagyon erősen. A Dax 5400-ről 6500-ig, igaz az amerikai piacokhoz képest kicsit lemaradó volt, mert később tudta megcsinálni az új csúcsot, de így is erős volt.

Megindult az S&p500 is, és érdekes módon a Russell2000 ebben az időszakban igaz ment, de nem volt benne akkora erő, mint az S&p500-ban.

Persze ott volt még a Nasdaq is, amely már év elején sem ment, aztán nyilván tudott egy nagyot esni a piaccal májusban, és utána ő is szárnyra kapott, és 1450-ről 1800-ig szinte meg sem állt.

Szóval a félelem elmúlt, az S&p500 opcióinak belső volatilitásából számított Vix index is közelített a 10-es érték felé, ami már igazán alacsonynak számít, főleg úgy, hogy a májusi időszakban 25% körüli belső volatilitást áraztak az S&p500 opcióiba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amikor elkezdtek verdesni az új csúcsokat az indexek, akkor már nyilvánvaló volt, hogy nem fognak leesni, és bizony itt nincs bear market, sőt már csak ezért is meg fogják csinálni a legtöbb index-el az új csúcsot. És most itt vagyunk. Csúcsközelben, és ki tudja mi lesz itt januárban...

Egyébként én még februárban találtam egy táblázatot, ahol bemutatták a Dow komponenseinek a 2006 év végi célárait, és ebből kiszámolták, hogy mennyi lesz ez év végén a Dow Jones. 12435 az érték. Idáig nem sokat tévedtek...

Nagy kérdés, hogy mit is hozhat a következő év. Persze senki sem tudhatja, hogy mi is lesz. A blogozók körében bullsih a hangulat. 1460-es S&p500, 2543-as Nasdaq Composite, és 12720-as Dow Jones az átlag célárak.

Nyilván a tőzsdék szerepelése sok mindentől függ, Én személy szerint egy sávozós sehova sem menő évre számítok, de csak azért, mert a legrosszabbra számítok, és nekem ez lehetne a legrosszabb. Mindegy hogy merre, csak menjen valahová....

Kellemes Ünnepeket, és Boldog Új Évet Mindenkinek!

Debreczeni Csaba

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 1. 20:26
Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontv...
Bankmonitor  |  2023. június 1. 16:31
2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi...
Kiszámoló  |  2023. június 1. 10:53
Magyarország költségvetése nagyon nagy bajban van, nagyjából ezer sebből vérzik. Idénre másfél száza...
Holdblog  |  2023. június 1. 09:36
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszo...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?