4 °C Budapest

Csalók támadják a Raiffeisen ügyfeleit!

Pénzcentrum
2006. november 28. 12:10

A mai napon a Raiffeisen Bank tudomására jutott, hogy ismeretlen személy/ek elektronikus levelet küld/enek a Bank nevében. Az angol nyelvű e-mailben szereplő linkre kattintva az ügyfelek egy hamis - a Raiffeisen honlapra teljesen hasonlító - Raiffeisen DirektNet, internet banking bejelentkező oldalra jutnak, ahol a DirektNet azonosítót és jelszót, valamint a Raiffeisen Direkt, internet banking jelszót kell megadni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A valódi és a hamis bejelentkezési oldal szinte a megtévesztésig hasonlít egymásra, három apró jel különbözteti meg őket:
• az eredeti oldal nem kéri a telefonos azonosító megadását
• az eredeti oldal címsorában a https://www.raiffeisen.hu kezdetű cím látható
• az eredeti oldal titkosított kapcsolattal kommunikál, a böngészők ekkor általában egy lakatot jelenítenek meg a címsorban.

A Bank azonnal feljelentést tett a rendőrségen és tájékoztatta ügyfeleit honlapján és e-mailben (valamint röviden SMS-ben), az alábbi szöveggel:

"A Raiffeisen Bank tudomására jutott, hogy ismeretlen személy/ek elektronikus levelet küld/enek a Bank nevében. Ezúton hívjuk fel Ügyfeleink figyelmét, hogy az angol nyelvű e-mail "support@raiffeisen.hu" feladási címről változó tárggyal érkezik (pl: "Raiffeisen Bank Customer Verification"). Amennyiben a levélben található linkre kattintanak, egy hamis - a Raiffeisen honlapra teljesen hasonlító - DirektNet bejelentkező oldalra jutnak, ahol DirektNet azonosítót és jelszót, valamint Raiffeisen Direkt jelszót kell megadni.

A Raiffeisen Bank felhívja Ügyfelei figyelmét, hogy nem küld sem angol, sem magyar nyelven DirektNet belépési oldalra mutató linket tartalmazó levelet ügyfeleinek, és soha nem kér e-mailben belépési azonosítókat. Javasoljuk, hogy ezeket a leveleket a fogadó adatai védelmében elolvasás nélkül töröljék.

Továbbá felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy internet banking jelszavukat csak a böngészőbe begépelt www.raiffeisen.hu címről elérhető Belépés oldalon adják meg, egyéb linket ne használjanak!

A Raiffeisen Bank a DirektNet hozzáférést ideiglenesen blokkolja, a probléma megoldásán a Bank szakemberei folyamatosan dolgoznak. Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálatot (06 40 48 48 48) vegyék igénybe pénzügyeik intézéséhez, ahol a jelszón túl három személyes adattal azonosítjuk ügyfeleinket.

A Raiffeisen Bank 2006. november 27. 18.00 után érkezett minden tranzakciót telefonon ellenőriz, és minden e-mailen és telefonon elérhető ügyfelét a fennálló problémáról a mai napon értesíti."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35