2 °C Budapest

Megrázó meglepetés után: hova vidd a pénzed?

Pénzcentrum
2006. november 23. 12:00

Színre lép az Erste... A várakozásokkal ellentétben nem emelt kamatot legutóbbi ülésén a Monetáris Tanács, a lekötött betétben gondolkodók számára negatív meglepetést jelentő döntés után azonban a legtöbb elemző további kamatemelést valószínűsít. Addig is érdemes persze körülnézni, mely bankok kínálják a legjobb ajánlatot, hiszen úgy tűnik, az újabb piacátrendező lépés várat még magára...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, HVB és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés november 22-én történt.)

A 800 ezer forintos mezőny legjobb ajánlatait a következő táblázat összegzi: 


 

Nagyobb összegre magasabb kamat? - Csak meg ne lepődj!

Továbbra is igaz, hogy a magasabb, 3 milliós összeg elhelyezésével alig járunk jobban, mint az előző esetben, a kamatkülönbség a két szegmens között elenyésző.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?