1 °C Budapest

Érdemes figyelni: Csak egy számla marad kamatadó-mentes!

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 10:00

Szeptember 1-jétől a nyugdíj-előtakarékossági számlák kiskapuja bezárul: több számlával rendelkező ügyfelek esetében csak egy számla lesz kamatadó-mentes, az, amelyiket az ügyfél kiválasztja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A pénzügyi tárgyú törvények módosítása, az úgynevezett 'salátatörvény' a személyi jövedelemadózásról szóló törvényt olyan mértékben módosította, hogy annak hatása kihatott a nyeszről szóló jogszabályokra is -olvashatjuk a Világgazdaságban. Így tehát egy ügyfél csak egy kedvezményes számlával rendelkezhet, ezt pedig köteles bejelenteni, amely azután nyesz-r megjelölést fog kapni.

A pénzintézeteknek szeptember 1-je után 3 munkanap áll rendelkezésükre, hogy ügyfeleiket értesítsék. Az elemzők szerint azonban már most látható hiányosságokkal rendelkezik a nyeszre vonatkozó törvény. A nyugdíj-előtakarékossági számla tehát kamatadó-mentes, azonban a tisztán forint megtakarítást tartalmazó számla adóköteles.

A bankok szerint nem fogja hátrányosan érinteni a több számlával rendelkező számlatulajdonosokat, inkább a pénzintézetek lesznek nehéz helyzetben, hiszen nekik kell majd kideríteni az ügyfelektől, hogy rendelkeznek-e még további számlákkal, ha igen, melyiket szeretnék nyesz-r-ként megjelölni, így az ő költségeik fognak jelentős mértékben megugrani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?