8 °C Budapest

Bátraké a szerencse - Kockáztass a magasabb nyugdíjért!

Pénzcentrum
2006. március 8. 11:24

Új termékel bővíti palettáját a Winterthur Magyarország, melynek Prémium Magánnyugdíjpénztára a hazai piacon egyedülállóként a pénztári tagok vagyonának több mint 50%-át részvényekbe, illetve alternatív befektetési formákba (pl. kockázati tőke, hedge-fund befektetések) fekteti. A fentieknek megfelelően a termék azoknak ajánlható, akik készek ésszerű mértékű kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében. Mindezt a Winterthur többletbefizetés és többlettagdíj nélkül kívánja nyújtani - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új termékel bővíti palettáját a Winterthur Magyarország, melynek Prémium Magánnyugdíjpénztára a hazai piacon egyedülállóként a pénztári tagok vagyonának több mint 50%-át részvényekbe, illetve alternatív befektetési formákba (pl. kockázati tőke, hedge-fund befektetések) fekteti.

 

A fentieknek megfelelően a termék azoknak ajánlható, akik készek ésszerű mértékű kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében. Mindezt a Winterthur többletbefizetés és többlettagdíj nélkül kívánja nyújtani – tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

 

A stratégiai eszközallokáció a termék tekintetében 5%-os ingatlan, 25%-os kötvény-kincstrájegy arányt irányoz elő. Az alacsony kockázatú befektetések összességében 45%-át teszik ki a portfoliónak. Az 55%-os kockázatosabb részből 10% a közép-kelet-európai részvények szelete, 7.5%-os a feltörekvő piacok részvényeinek aránya, 27.5%-os a fejlett piaci részvények szelete, emellett 5-5%-kal részesednek a magasabb kockázatú total return típusú befektetések és az alternatív befektetések a vagyonból.

 

Egy-egy befektetési termék kizárólag addig szerepel a portfolióban, amíg a benne rejlő érték kiaknázásra nem kerül, tehát amíg el nem érte a kitűzött árfolyamot, osztalékot, vagy kamatot.

 

A kockázattól való félelmet valamelyest ellensúlyozhatja az a sokszor hangoztatott statisztika, mely szerint az USA-ban az elmúlt 80 évben 15 évnél hosszabb megtakarítási idő felett mindig a részvény bizonyult a legjobb befektetésnek.

 

A BÉT képviseletében Horváth Zsolt kiemelte, hogy a tőzsde törekvéseivel egybevág az öngondoskodás támogatása, a pénzügyi kultúra fejlesztése, ezért örülnek, hogy a hosszú távú megtakarításokat segítő konstrukció jelenik meg a piacon.

 

A Winterthur előljárói hangsúlyozták, hogy jelenleg nemzetközi viszonylatban meglehetősen alacsony a hazai pénztárak részvényaránya, mely a hozam-összevetésben is tükröződik.

 

A PSZÁF üdvözölte a kezdeményezést, miután az elmúlt két évben nem alakult itthon új pénztár – hangzott el. A piacon lévő pénztárak portfolió-összetétele meglehetősen homogén, mivel az ügyfelek nagy része túlzottan kockázatkerülő. A Winterthur saját kutatására alapozva bízik abban, hogy számos olyan ügyfele akad majd, akik még több mint 20 éves felhalmozási idővel és elegendő kockázatvállalási hajlandósággal redelkeznek.

 

A Prémium Magánnyugdíjpénztár 2006. június 30-ig ingyenes belépési lehetőséget biztosít a potenciális ügyfelek számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?